Skip to Content

Ще видим ли Sony Xperia Z Google Edition?

sony-xperia-z-pic-10.jpg

След Samsung Galaxy S4 Google Edition и HTC One Google Edition идва ред и на другия гигант в областта - Sony.

Анонимен източник потвърди, че двете компании започват работа по Xperia Z Google Edition. Смартфонът ще бъде обявен някъде през юли. След като Sony започна Android Open Source Project за Xperia Z информацията не звучи изненадващо. Sony Xperia Z Google Edition най-вероятно ще дойде с предварително инсталиран Android 4.2.2 Jelly Bean, освен ако Google не променят мнението си и да пуснат Android 4.3 Jelly Bean по времето, когато той ще бъде официално обявен.

Естествено апаратът ще бъде част от същата схема за обновяване като другите си двама събратя от конкурентните марки и семейството на Nexus. Също като тях ще се продава само чрез Google Play Store и ще е на разположение първо за САЩ. Хардуерно той няма да се различава от оригиналния Xperia Z, а цената му ще е 599 долара.

Звучи прекрасно, нали - цяла нова линия топ смартфони с чист Android, добре дошли в бъдещето, където ъпдейтите не се чакат с месеци!

Информация за автора на тази статия


   dessyteneva

dessyteneva 2.jpg

 dessyteneva е администратор на форума и една от малкото жени в него. Тя е влюбена в техниката и новите технологии и се опитва да създаде едно приятно и уютно място за обмен на информация и взаимопомощ ...