Новини

Xiaomi Mi 5 – бенчмарк и очаквани характеристики

 

Xiaomi Mi 5 ще е следващия модел на китайската компания. Mi 5 е много вероятно да да бъде произведен със Snapdragon 820 чипа на Qualcomm поради няколко причини.

Преди всичко, Mi 5 трябваше да е обявен до сега, предвид историята на Mi 2, Mi 3 и Mi 4 и датите им на обявяване, като вместо това бе обявен Mi 4c модела. Причината за това забавяне най-вероятно е излизането на Snapdragon 820. Аналитикът в електронната индустрия, Pan Juitang също потвърди, че Xiaomi Mi 5 напълно зависи от пускането на Snapdragon 820. Телефона може да е наличен още в края на тази година, ако Qualcomm успеят за доставят необходимото количество чипове.

Leaksfly също потвърдиха, че Xiaomi Mi 5 ще е оборудван с Qualcomm Snapdragon 820 чип, 5,2-инчов Full HD дисплей, 4GB RAM, 16/32 GB ROM, 16-мегапикселова задна и 8-мегапикселова предна камера и ще се задвижва от MIUI v7 базиран на Android 5.1.1.

 

 

Друга причина, която ни кара да вярваме, че Xiaomi Mi 5 ще бъде снабден със Snapdragon 820 e бенчмарк резултат в AnTuTu, където той отбелязва 73075 точки, а никой чип до момента не е в състояние да постигне този резултат.

Наред с тези технически спецификации се очаква телефона да има и скенер за пръстови отпечатъци и USB Type-C порт. Също така заедно с Mi 5 се очаква да бъде обявен и Mi Note 2 със абсолютно същите характеристики но с малко по-голям 5,7-инчов дисплей.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.