Новини

Xiaomi Mi 5 няма да използва Qualcomm Sense ID и ще има физически бутон отпред

Вече знаем, че следващия флагман на Xiaomi – Mi 5 ще има под капака най-новия SoC на Qualcomm Snapdragon 820. Тъй като този чип включва поддръжка на следваща генерация скенери за пръстови отпечатъци Snapdragon Sense ID базиран на UltraSonic технология, логично се очакваше Mi 5 да има скенер с тази технология. Но, случая обаче не е такъв.

Анализаторът Пан Джиутанг опроверга тази информация, като заяви, че тази технология все още не е много стабилна и надеждна, за да може да бъде използвана в такъв популярен флагман, като Mi 5.

За тези които не знаят, Snapdragon Sense ID не изисква наличието на сензор или физически бутон, за да работи. Вместо това, тази технология може да бъде вградена под всякакъв материал, като метал, стъкло, пластмаса, което дава възможност скенера да бъде сложен на всякакви места, включително в дисплея. Още повече, скенера не се влияе от замърсени, омазнени или мокри пръсти, за разлика от другите традиционни технологии.

 

 

Изглежда, че технологията не е готова за масова употреба и Джиутанг добавя, че Mi 5 ще има традиционен сензор в предната част на телефона. Това се потвърждава и от нова рендър на Mi 5. Смартфонът се очаква да бъде обявен през Януари 2016 и да бъде в продажба веднага след Пролетния Фестивал в Китай, който е през Февруари.

 

Източник 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.