Новини

YouTube със специално приложение за деца

Google разкриха плановете си да пуснат ново YouTube приложение само за деца от следващата седмица. Логично, името му ще бъде YouTube Kids и ще е насочено към децата до 10 годишна възраст. Може би най-интересното е, че приложението първоначално ще е ексклузивно за Android.

 

 

Приложението ще има изчистен и опростен интерфейс, подходящ за децата. Основно е наблегнато на гласовите команди и няма да се разчита толкова на уменията за писане на малките палавници. Разбира се, ползата за родителите ще е, че неподходящото съдържание ще е специално филтрирано и няма да излизат лоши резултати.

Предполага се, че може да има някакъв вид абонамент за YouTube Kids, чрез който да има възможност за офлайн гледане на клипчета и без реклами, но тази информация още не е потвърдена.

Заедно с известните вече функции на приложението, освен лимитираното съдържание, ще има възможност и за ограничаване на времето през което да се използва то. Можете да настроите приложението да иска парола след въведен от вас период от време, за да се ограничи пристрастяването на децата към клипчетата.

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.