Новини

Android 11 developer preview 3 вече е пусната

Въпреки пандемията от COVID-19 и все повече отменени събития, при Google няма проблеми и точно по план пуснаха последната версия преди бета версиите си.

Следващата версия по план ще е е бета и ще може да се инсталира и на не Pixel телефони и ще е готова за ежедневно използване.

Промените в Android 11 DP3 са:

App exit reasons – Когато някое приложение се затвори, то това може да е, защото така искаме, обаче може и да се затворило поради грешка или пък от самата операционна система. По този повод всяко затваряне ще се записва по кой начин е било.

Stronger Security – За по-голяма сигурност има протокол наречен GWP-ASan, който отчита грешките в паметта, без допълнително натоварване на процесора.

Faster upload through ADB – За разработчиците на приложения, които създават много големи приложения (обикнове игри), губят адски много време за трансфер им до тестови системи. Именно затова новата система ще позволи до 10 пъти по-бързи трансфери.

Wireless debugging – От доста време тази опция е налична, но сега е тотално променена, така че лесно да се наблюдава Android системата от компютър.

За обикновените потребители промените не означават много, но трябва да се знае, че освен тях има и много други дребни фиксове и подобрения, които не са изброени по-горе.

Ако все пак сте с Pixel телефон (без първия Pixel), можете да инсталирате Android 11 DP3. Ако вече сте все пак с Android 11 DP2 ще го получите като OTA update. Ако ли не, може да свалите DP3 от тук.

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.