Skip to Content

Идва нов ъпдейт за HTC One

htc-one-picture-0.jpg

 

HTC One вече е на пазара, но има един въпрос, който вероятно тормози повечето от вас. Всички знаем, че тайванската компания не е сред най-редовните в пускането на ъпдейти и за сега One все още си е с Android 4.1.2. За разлика от конкурентното предложение на Samsung, което е с Android 4.2.2 още с купуването, One не получи никакъв голям ъпдейт за тези няколко месеца, което е доста жалко. Още повече като се знае, че цената му е най-високата от всички останали в този клас.

По последни данни, водачът на HTC може да очаква някаква промяна в това отношение в близките 2-3 седмици. Според gottabemobile.com ъпдейт до по-нова версия ще дойде съвсем скоро.

Тук изниква нещо друго, за което се замислям. В последните 1-2 години повечето модели от най-висок клас получават до два или максимум три по сериозни актуализации. След като се разбра, че за сега няма да има Android 5.0, a Android 4.3, то той няма да носи много големи промени или нови функционалности. Това ще рече, че за някои от флагманите това ще е примерно трети ъпдейт, което може да ги лиши от дългоочаквания Key Lime Pie. Дали това не е целенасочена политика, която да забавя нарочно големи ъпдейти с цел да се стимулира купуването на нови телефони?

Коментари

На тоя телефон 4.2.2 ще му е

На тоя телефон 4.2.2 ще му е последния ъпдейт...

Ами Luba6ky ти си прав че

Ами Luba6ky ти си прав че това е целенасочена политика на производителите и Гугъл. Колкото повече продадени устройства толково повече реални печалби за компаниите.
Абсолютно всички производители на телефони следват тази политика да не пускат ъпдейти за старите си флагмани с цел да се продават новите модели.
Например така от Самсунг никога и не пуснаха официален ъпдейт например на първото Galaxy S с претекста че бил слаб процесора била малко рамта и други такива извинения. Пък девелопърите показват че новите версии на Андроид вървят на старите мащини доста добре но производителите правят спънки с несъгласието си да напишат нови драйвери за по-новите версии на Андроид и крият официална и подробна информация за хардуера така че например да не могат да се напишет драйвери с отворен код например. Оттам вече идват и някои хардуерни проблеми с някои неработещи функции на старите апарати например като им се сложи JB или ICS и по този начин потребителите се задължават ако искат по нов софтуер съответно трябва да си купят по нов модел телефон.

пич какво общо имам Google с

пич какво общо имам Google с факта,че Samsung/HTC и т.н. не искат да си ъпдейтват софтуера?Android е отворена и безплатна,Google я поддръжат.Какво си мислиш всъщост че Google печели от един продаден телефон с Android?
Както и да е нали има XDA и всички сме щастливи
Поздрави от HTC Desire(поддръжка спряна на 2.2 под претекст че хардуера не поддържал Gingerbread) с 4.2.2 и както в последно време един "любим" израз: чист Android :D.
Проблема им е че не мога да оптимизират гадния си софтуер - HTC Sense и TouchWiz и просто не м се занимава.За какво след като стадото ще си купи и следващия Galaxy за 1200лв...догодина :D :D :D

Google също има връзка с

Google също има връзка с всичко. Все пак те не пуснаха Android 5.0, а някакъв измислен 4.3. Това ще доведе до измислените обяснение от производителите и липсата на истински ъпдейт за някои телефони.
Всичко е навързано и дали някой печели реално или под масата е все тая.

Информация за автора на тази статия

  Add to circleson Google+  Subscribe to me on YouTube


      Luba6ky

Luba6ky.jpg

  Luba6ky е администратор на сайта и неговите профили в социалните мрежи. Занимава се професионално с мобилни услуги. Интересува се от всичко свързано със Smart устройствата, снима ревюта за тях и пише ръководства във форума.