Новини

Официално Android 8.0 ще се казва Oreo

Не е лесно да се предскажат кодовите имена на Android благодарение на тролването на Google. Помните ли Key Lime Pie и Milkshake? Този път почти всяко първо предположение се оказа правилно. Google дадоха името Oreo на Android 8.0, известните на всеки бисквитки на компанията Nabisco.

Повечето Android версии са основно имена на десерти, като Marshmallow и Nougat. Въпреки това за Google не е първия път в който работят с някоя компания, за да използват търговска марка за име. KitKat беше изненадващо обявен през 2013. Споразумението между Google и Nestle включваше и лимитирани серии на сладките десертчета. За сега не е ясно дали ще има подобни Android Oreo опаковки на бисквитките, но Google би трябвало да имат някакво споразумение, за да използват търговската марка Oreo.

 

 

Няма нещо ново, което да не знаем за Android 8.0 Oreo. Имахме възможност да се запознаем с новостите от предварителните дивелъпър версии на Android O. В общи линии можем да очакваме функции като картина-в-картината, възможност за автоматично попълване на полета за логин, по-бързо време на стартиране на ОС и нови emoji. Oreo е вече налично за Pixel и последните Nexus серии телефони.

Източник 

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.