Skip to Content

Скоро идва Android 8.1 заедно с хардуерен ъпгейд на Pixel 2

AndroidOreoLockup-500x351.jpg

Преди няколко дни Google обявиха в своя блог, че Android 8.1 ще бъде наличен до няколко седмици под формата на Developer Preview. Както обикновенно очакваме софтуерни подобрения за устройствата ни, но ако имате Pixel 2 или Pixel 2 XL, този ъпдейт ще подобри и хардуера ви.

Ъпгрейда ще активира процесорния чип, който служи за обработка на снимките, чието име е Pixel Visual Core, като това се явява първия направен от Google процесор за потребителска електроника. Той е специално изработен за да подобри HDR+, като позволява обработката да става 5 пъти по-бързо и да консумира 1/10-та от енергията, която иначе трябва за HDR+ обработка от основния чипсет. С две думи, чипът прави заснемането на HDR+ снимки по-бързо и на цената на по-малко консумирана енергия.

Google планира да активира Pixel Visual Core чипа и за къстъм проложения, което означава, че може да използвате предимствата му не само със стоковото приложение Google camera, а и с такива произведени от външни разработчици. 

Освен това, тъй като Pixel Visual Core е програмируем, в бъдеще може да се активират нови функции и Google обещават, че Pixel 2 ще продължава да се подобрява с времето.

 

Източник

Коментари

Чудесно, да се радват двамата

Чудесно, да се радват двамата собственици на Пиксел 2 в България. Сериозно, не знам как така си смениха Гугъл тактиката да правят хубави, достъпни телефони с чист Андроид на Епълска такава, всичко да е тежък оувърпрайс. В момента малкия Пиксел едно е около хиляда лева!?!?! Тия не са нормални!

При положение, че

При положение, че Самсунгските мечове и разни други гонят 2К, хиляда лева за Пиксела е сделка отвсякъде.

Информация за автора на тази статия

  picture-299.jpg

GHOSTFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.