Новини

Android O ще се стартира 2 пъти по-бързо, а приложенията по-оптимизирани

Въпреки, че времето за рестартиране на телефона не е сред главните притеснения на потребителите, все пак се налага да го правим от време на време и докато чакаме, можем доста да се поизнервим. Стартирането може да отнеме доста време и Google искат да променят това в Android O. Компанията обяви, че системата ще се рестартира два пъти по-бързо сравнено с Android 7.0 Nougat.

Google не дават подробности как са успели да направят процеса по рестартиране по-бърз. Надяваме се в течение на конференцията Google I/O 2017 да има повече светлина по въпроса. Това обаче не е всичко.

Google заяви, че работата и бързината на приложенията трябва значително да се подобри с Android O. От компанията твърдят, че приложенията ще функционират два пъти по-бързо, като показаха пример как бенчмарк тест на приложението Google Sheets е изпълнен два пъти по-бързо в Android O. Отново няма подробности как е постигнато това. Надяваме се тази бързина да засегне всички приложение и да не работи само при определени условия.

 

appperformance.jpg

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.