Новини

Кои са най-важните нововъведения в Android Q

Android Q за момента е наличен само за Developer Preview и има доста значими промени. Ако искате да знаете върху какво се работи в момента и какво да очаквате, прочетете статията докрай.

  • По-лесно споделяне

android-q-sharing-shortcuts.jpg

Много хора се оплакват от бавното и сложно споделяне на информация. В Qndroid Q всичко това е по-бързо и ще е по-лесно да споделяте с приложения и с хора, и то с точните хора. (най-често на които пишете)

  •  Бърз достъп до настройките

И в момента можете много лесно да актирирате/деактивирате wifi или bluetooth, но Google искат да направят така, дори когато сте в някое приложение. Например, ако сте в самолетен режим и отворите браузъра, да изскача меню подканящо ви да пуснете Wi-Fi.

  • Android Preview за още повече компании

Ако сте изморени от това новите тестове версии да са само за Google и още няколко компании, то от Android Q, ще можете да тествате и за други телефони (разбира се, ако самите производители разрешат)

  • Много по-добър файл мениджър

Вече имаме достъп до него от различни места, а и също така търсене в него и достъп до други приложения. (с изкарани пряки пътища)

  • Редактирано меню за Permissions

Със всяка нова версия се добавят нови и нови permissions. Освен всичко, вече ще можете и предварително да дадете достъп за определен тип програми – например до приложение за съобщения, автоматично да му се дава достъп до контакти, както и до приемани и изпращане на съобщения.

Също така достъп до местоположението може да е разрешено за всички или само за тези приложения които вие искате.

  • Споделяне на Wi-Fi с QR код

Huawei, Xiaomi и Meizu имат отдавна това като функция. Добре е, че и Google най-накрая го добавят. 

android-q-qr-code-wifi-sharing.jpg

Ще добавяме нови неща, така че следете темата и за в бъдеще.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.