Skip to Content

"Chrome to Phone" добавка за вашият Google Chrome браузър

На повечето от нас им се е искало да има лесен и бърз начин за прехвърляна на хипервързка, текст, Youtube видео или подобна информация от работната станция или лаптопа директно към мобилния телефон. Новата "добавка" за Google Chrome браузъра, наречена "Chrome to Phone" прави точно това - добавя допълнителен бутон към вашият браузър, чрез който да изпращате маркиран текст, телефонен номeр, разглеждания в момента уеб сайт или карта от Google maps, директно към вашият мобилен телефон работещ под Android 2.2
Предтавете си, че четете интересна статия от любимия ви новинарски сайт и се налага да тръгнете незабавно за спешна среща. Просто натискате бутона на "Chrome to Phone" и браузъра автоматично изпраща линка към статията директно на вашият мобилен телефон, чийто браузър пък автоматично отваря линка и статията е готова за четене  докато сте на път за срещата. "Chrome to Phone" работи безпроблемно и с Google maps. Примерно търсите определен адрес или инструкции как да стигнете до определено място на вашият лаптоп. Килкайки на иконата на "Chrome to Phone" тази полезна информация се изпраща директно към Google Maps приложението на вашият мобилен телефон. Видео клиповете работят на същия принцип, тъй като Android има отделно приложения и за възпроизвеждане на youtube.com клипове. Можете да селектирате даден телефонен номер, който сте намерили в интернет сайта, който разглеждате в момента и директно да го изпратите към Diler приложението на телефона, а селектирания текст от браузъра на вашата работна станция може да бъде изпратен към clip-board на мобилния телефона.

Добавката "Chrome to Phone" за момента има само английска версия, но скоро е възможно и появята на други езикови версии. За да се използва добавката е необходимо да се инсталира "Chrome to Phone" extention на браузъра на лаптопа и съответно Android програмката за вашият мобилен телефон от "Android Market"

Информация за автора на тази статия

@admin e основател на AndroidBG