Skip to Content

Cinexio - кино програма и мобилни резервации на билети

cinexio-review.png

 

Тези от вас, които ме познават знаят, че съм голям фен на киното. Обичам да гледам основно стари филми, защото са много по-смислени от новите, които за съжаление залагат повече на ефектите от колкото на посланието към публиката. Наскоро обаче реших да посетя с компанията един от по-нашумелите филми, но за наше най-голямо съжаление хубавите места бяха вече заети и трябваше да се задоволим с малко по-крайни, което определено ни развали настроението … В тази връзка се зарових в Play Store, за да видя как телефончето ми може да стане по-полезно от това, което е в момента. Така попаднах на родния Cinexio - кино приложение с обща система за резервации за всички кина на Арена и Синема Сити в България. И тук се роди идеята да му направя едно кратко ревю в наш стил.
 
 
cinexio-review-5.jpg
 
 
Cinexio покрива 13 области в България и общо около 30 кина. Първото нещо, което ще ви направи впечатление в него е чудесния дизайн. Още с отварянето му ще забележите, че то не е просто програмка, с която да си направите справка за киното, а добре изпипано в детайли приложение с много допълнителни функции. То съдържа детайли за всички филми изразяващи се в кратка информация за дадения филм, прожекции, трейлър, описание на актьорския състав и постери. Ако това не ви е помогнало да изберете какво да гледате, може да хвърлите един поглед на оставените оценки и коментари от останалите потребители. И така стигаме до най-важното, а именно - опцията за резервации. Отново, дизайнът е на ниво и далеч пред дразнещите окото сайтове на нашите кина. Ще забележите , че приложението не ползва системите на кината, а имплементира своя, която обединява тези на всички кина в страната. Това дава бърз достъп до броя свободни и незаети места за актуалните прожекции. Така, само за около половин минута може да прегледате какво е положението с всяка една прожекция на даден филм в конкретен ден. Резервациите са изключително бързи и се извършват с не повече от два клика, а потвърждение освен на смартфона си получавате автоматично и в своя email. 
 
 
cinexio-review-6.jpg
 
 
До този момент някои от вас може вече да са приятно изненадани от възможностите на Cinexio, други може би очакват и нещо повече. За щастие има още много, което може да получите. А именно - способността на приложението да се прояви като “smart” програма и да отреагира в ситуация, когато няма прожекция в дадения ден и да ви даде алтернатива. Ако за избрания от вас филм няма прожекция в определения ден, един клик върху полето с деня/прожекцията ще ви предложи най-близката такава в първото възможно кино. Това ще спести наистина доста лутане в интернет, загуба на време и нерви, ако като мен искате да гледате определен филм на всяка цена.
 
Хубаво е и да отбележим, че филмите в приложението се показват в момента, в който билетите се пуснат в продажба. Това означава, че големите филми се появяват от една до две седмици преди самата премиера, като така ни се дава възможност да резервираме билети по-рано. Cinexio определено изпъква пред конкуренцията и видимо притежава качествата да се наложи като едно от задължителните приложения в нашите смартфони. В описанието му в Google Play се загатва за нови екстри от типа на - резервации за по-малките кина, watchlist, в който да запазите филмите, които искате да гледете, “coming soon” секция и още много. Звучи обещаващо, дано да ги видим по-скоро!
 

 

cinexio-review-promo.png

 


© Материалите използвани за ревюто са обект на авторски права и всяко използване без разрешение на автора им е наказуемо.

Коментари

С всеки ъпдейт става

С всеки ъпдейт става по-добро, наистина с 2 клика и си пазиш места, а днес чак забелязах че вкарва резервираната дата и в календата на айфона :))))))))
Добра работаЧ!!!

Ползвам приложение на моя

Ползвам приложение на моя Галакси Ейс, телефона ми е слабичък от към хардуер, но програмата лети и е удобна много .. :)

От доста време го ползвам и

От доста време го ползвам и определено е добре направено. Макар 2-3 пъти да засичах грешки в часовете на прожекциите с половин час това едва ли е от приложението- по-скоро от източника който ползват. Но определено е много удобно- редовно ходя на кино и дори бих си купил такова приложение.

Вие хубаво си го хвалите това

Вие хубаво си го хвалите това приложение, но аз съм кино служител и мога да ви кажа, че прави много грешки при резервирането на места и много хора са доста неприятно изненадени, когато разберат че нямат резервация...

Zdraveite nqkoi znaeli kak se

Zdraveite nqkoi znaeli kak se ot rezervirat biletite ? Blagodarq :)

Ами сигурно това приложение

Ами сигурно това приложение донякъде основателно се нуждае от достъп до: Самоличност,Календар,Местоположение, идентификатор на устр,но за какво му е необходим достъп до: Снимки и мултимедия, Камера, инфо за връзки с WiFi и др?

Информация за автора на тази статия

  Add to circleson Google+  Subscribe to me on YouTube


      Luba6ky

Luba6ky.jpg

  Luba6ky е администратор на сайта и неговите профили в социалните мрежи. Занимава се професионално с мобилни услуги. Интересува се от всичко свързано със Smart устройствата, снима ревюта за тях и пише ръководства във форума.