Skip to Content

Концепцията Sony XTRUD - един интересен поглед към смартфона

sony-xtrud-concept.jpg

Мечтали ли сте си някога да имате възможността да променяте външния вид и техническите характеристики на смартфона си? Може би всеки от нас в даден момент се е замислял, какво би било, ако вместо да купува нов апарат и да се чуди кой всъщност е най-подходящ за него, да може сам да комплектова това, което най-добре подхожда на вкуса и изискванията му.

Дизайнерът Francois Rybarczyk предлага една концепция за смартфон, която със сигурност би била оценена от хората, които не винаги намират това, от което имат нужда в масовите модели. Sony XTRUD напомня за слуховете за Motorola X Phone и възможността потребителите да избират техническите характеристики на телефона, които за голямо мое съжаление бяха отречени в последствие. За разлика от него обаче, XTRUD ще може да бъде обновяван напред във времето с нови, одобрени за него компоненти, а заедно с това ще дойде и възможността за софтуерни актуализации до последната версия на Android, които вече няма да бъдат възпрепятствани от хардуерни ограничения.

Потребителите ще могат да променят и цвета на устройството, въпреки, че все пак дизайнът ще остане същия. XTRUD ще разполага с лесно достъпна модулна система, позволяваща смяна на дисплей, батерия, камера, а може би дори и дънна платка. И като финал устройството ще бъде изработено от алуминий или пластмаса и ще бъде доста тънко и елегантно. Дизайнерът с богато въображение е предвидил и първоначална цена на апарата от само 199 долара - наистина звучи като една сбъдната мечта.

Разбира се това е само концепция, която никой производител на мобилни апарати не би сбъднал, защото това, което движи прогреса в тази област естествено е икономическият фактор, а от подобно устройство ще спечелят единствено потребителите. Това е малко като идеята за идеалния телефона, чието създаване би обезсмислило по-нататъшите разработки и никога няма да се сбъдне, но реших да ви го покажа, защото наистина си заслужава да се види.

Все пак можем да помечтаем, нали?

sony-xtrud-concept-1.jpgsony-xtrud-concept-2.jpgsony-xtrud-concept-3.jpgsony-xtrud-concept-4.jpgsony-xtrud-concept-5.jpgsony-xtrud-concept-6.jpg

Source

Информация за автора на тази статия


   dessyteneva

dessyteneva 2.jpg

 dessyteneva е администратор на форума и една от малкото жени в него. Тя е влюбена в техниката и новите технологии и се опитва да създаде едно приятно и уютно място за обмен на информация и взаимопомощ ...