Новини

Essential Phone е факт. Телефонът на Andy Rubin

Essential Phone, телефонът от създателя на Android Анди Рубин, вече е под прожекторите. Това е един невероятно дързък и амбициозен проект с необичаен екран и наченки на модулна екосистема.

Essential Phone ще струва $699 и ще има топ характеристики. Както се вижда от картинките, телефонът има дисплей от край до край, който може да се конкурира с този на Galaxy S8, като той достига до горната част на телефона, извивайки се около предната камера. Тази извивка е уникална до този момент и ако се замислим, точно това място в нотификациите обикновено стои неизползваемо, тъй като по средата няма икони. 

Телефонът ще е оборудван с последния чип от Qualcomm, а именно Snapdragon 835, има 4GB RAM и 128GB вградена памет. На гърба има двойна камера, като основната е 13MP, а втората камера ще служи за монохромни снимки, както в Huawei P10. Предната камера е 8MP с възможност за 4К видеозапис. Екранът на телефона е 5,71-инчов със съотношение на страните 19:10 и QHD резолюция.

Уникалното на телефона освен дисплея са материалите от които е изработен. Рамката е изработена от титан за по-голяма удароустойчивост, а гърбът му е керамичен. Там се намират и конекторите за външни аксесоари, като в момента Essential представиха портативна 360-градусова камера, която може да се закача към телефона.

Устройството ще се предлага в цветове: Черен, Сив, Бял и Петролно зелен. Друго интересно нещо е, че никъде по телефона няма лого на фирмата.

 

Essential-2017_05_30_at_12.45_AM.png

Essential-ph-1-color-pure-white-bg-white.jpg

 

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.