Новини

Сериозен фабричен недостатък в дизайна на новия Galaxy Note 5

Съвсем наскоро, Samsung представи нетърпеливо очакваният наследник, на така успешния Galaxy Note 4, макар и не на всички пазари. Оказва се обаче, че Galaxy Note 5 може да създаде не малки проблеми на бъдещите си собственици.

 

Note серията винаги е била гордостта на Samsung. Да, може да се каже, че S серията се възприема, като така наречената "флагманска линия" на корейците, предлагаща най – доброто от Samsung, но това се дължи по – скоро на факта, че по – компактните устройства, все още са по – популярни и масово разпространени. Всъщност обаче, през годините, именно в Note серията корейския гигант влага най – много усилия и старание, както по отношение на хардуера, така и по отношение на софтуера.

 

Това твърдение е валидно и в новия Galaxy Note 5. Фаблетът събира овации и добри оценки, във всеки аспект (изработка, дизайн, още по – невероятен екран, най – добрият към този момент SoC и т.н…). Винаги ще има и недоволни, но до сега, ако трябваше да посочим някакви недостатъци, то това са недостъпността му в Европа (fail Samsung!) и високата му цена. Ето обаче, че наяве излезе и още един, доста сериозен проблем. Колегите от Android Police, съобщават за недостатък в дизайна на самото устройство.

 

Всеки Note фен, или всеки който някога е използвал Note, знае как се изважда и прибира S pen писалката в предишните модели. В Note 5 обаче, Samsung са решили да по променят малко досегашния метод, търсейки повече удобство при работа. В последния фаблет е използван пружинков механизъм, който значително облекчава изваждането. 

 

Note-5-grey.jpg

 

 

Изглежда че корейците са допуснали една сериозна грешка – в предишните Note устройства, нямаше как да поставите писалката на обратно, или поне без прилагане на доста сила. В Note 5, ако се опитате да поставите писалката на обратно, тя ще влезе "като у дома си", без никакво затруднение или предупреждение, че не я поставяте правилно. След това идват и неприятностите. Оказва се че, ако поставите писалката на обратно, пружинковият механизъм се поврежда, изваждането на грешно поставената писалка става с огромни усилия и най – лошото – телефонът спира да разпознава кога изваждаме S pen и съответно не задейства различните полезни софтуерни функции.

 

Първото нещо, което ми дойде на ум е, кой пък ще си поставя писалката на обратно, но ако се замислим… Колко пъти сме разсеяни и можем да я поставим механично, без въобще да обръщаме внимание какво правим, колко пъти даваме телефона си на приятел, или на детето си, което ако е малко, със сигурност няма да внимава за това.

 

В общи линии, със сигурност ще има не малко случаи на поставени на обратно писалки, по една или друга причина и е доста странно как Galaxy Note 5 е преминал през сериозните тестове, на които се подлага всяко едно устройство, без да се установи този сериозен недостатък.

В това видео, нагледно е демонстриран въпросния проблем.

 

 

източник

⇨ Споделете тази публикация: