Skip to Content

Предварителен поглед върху Samsung Epic 4G

През изминалите няколко седмици успяхме да прегледаме достатъчно Samsung Galaxy S телефони, но изглежда че версията Sprint Epic 4G (или Galaxy S Pro, както предположихме че ще бъде наименован) ще се окаже най-успешна от всички.  Смартфонът притежава същите основни характеристики, както и останалите модели от фамилията -- а имено 1GHz Samsung Hummingbird процесор, 5 мегапикселова камера, 4-инчов Super AMOLED дисплей, както и Android 2.1, но освен това, може да се похвали и с втора камера на предния панел, както и хардуерна клавиатура. И така, въпросът е дали новият слайдер е също толкова "епично" удивителен, както си и представяме?

    *  Хардуер: Моделът Epic може и да няма 4.3-инчов екран, подобно на Droid X или EVO, но със своите 4 инча е доста близо -- и за всички практични приложения, изглежда, е с достатъчно голям дисплей. Плъзгащата се клавиатура също не допринася много към дебелината на телефона, а по-скоро към височината му. Докато загладените краища му придават вид подобен на модела Galaxy S, който видяхме по-рано, за разлика от него Epic притежава четири сензорни бутона най-долу на корпуса, вместо познатите твърди бутони. А що се отнася до хардуерната клавиатура, тя е изключително удобна -- клавишите са леко повдигнати и също така е добавено малко отстояние между тях. Трябва да признаем, че е необичайно да имаме клавиатура при наличието на прилично голям екран, но ако не друго, това е доста сполучлив реверанс към UMPC или MID устройствата.

    * Дисплей: Epic 4G притежава същия 4-инчов Super AMOLED дисплей, както Galaxy S и Captivate. Но това ни най-малко не прави по малка привързаността ни към него -- всеки път сме много впечатлени от неговата изключителна яснота. При все това не успяхме да тестваме екрана на слънчева светлина, но в стаята беше завидно ярък, при все че беше лъскав. (Също така, ако сте пропуснали, можете да прегледате нашето "рамо-до-рамо" сравнение между екраните Super AMOLED на Samsung и Retina на Apple).

    * Софтуер: Epic 4G от обяваването си работи с Android 2.1, но от Sprint ни уверяват, че ще бъде актуализиран до версия 2.2 не дълго след излизането му на пазара. Подобно на Captivate, телефона е с последната версия на темата TouchWiz на Samsung, която не е твърде разсейваща и на практика добавя известен блясък към  Android. Също така телефонът е с предварително инсталирани Swype и Qik, както и с няколко приложения на Sprint -- включително приложението mobile hotspot и notably. Когато стана дума за Qik, уверихме се, че Epic 4G притежава VGA фронтална камера, докато тази на гърба може да прави до 5 мегапикселови снимки.

    * Експлоатация: За разлика от по ранната версия на Captivate, която разгледахме, процесорът 1GHz Hummingbird на Epic 4G е доста бърз. Както можете да видите от приложеното видео, скролирането е супер бързо и няма забележимо "увисване" при отварянето на приложения като Kindle на Amazon или вграденото записване на филми. Визуализацията на видео също изглежда забележително плавна. Sprint's все още не дава информация за достъпността и цената на устройството, но бяхме усведомени, че цената ще е силно конкурентна и че смартфона ще е на пазара преди края на лятото.

И докато се доберем до устройство за по-подробен преглед, ще Ви покажем кратко видео (в стандартен формат) с това което се очертава да е телефона с Android на Sprint за месеца:

Източник: engadget.com

Информация за автора на тази статия