Новини

Видео: 3 начина да направим Screenshot на Galaxy S8

 

От Android 4.0 насам всички устройства с тази операционна система имат вградена възможност за заснемане на екрана (Screenshot).В зависимост от производителя и софтуерната поддръжка вариантите са максимум до 4 (при MIUI 8 на Xiaomi). Samsung galaxy S8 предлага 3. Вие изберете кой би ви бил най-полезен:

  • POWER+Vol- (като на снимката) – Стандартен вариант за заснемане на екрана с комбинация от бутони. След натискането им (едновременно), в долната част на екрана получавате 4 възможности за манипулиране на новосъздадения screenshot, както и предварителен изглед (долу в дясно)
  1. Scroll Capture – изключително полезна функция за заснемане на "дълги" екрани, например в Браузъра или в Настройките ви се дава възможност да хванете цялото съдържание в един screenshot.
  2. Draw – тук имате опция да нарисувате нещо преди да запазите снимката.
  3. Crop – стандартна възможност за изрязване на част от screenshot-а преди запаметяване
  4. Share – също стандартна функция за споделяне (много зависи какво сте инсталирали, като програми, на вашия телефон)
  • PALM SWIPE TO CAPTURE – Както ще видите и на видеото това е интересен способ за заснемане на екрана, но е и малко труден за овладяване. Трябва да прокарате цялата си длан през екрана, за да направите Screenshot, но има възможност телефонът да не разбере точно жеста и да закачите някоя друга функция, като например да ви отвори следващата снимка или да ви премести на съседен екран.

         Функцията се активира от "Advanced features" -> "Palm swipe to capture''.

        След заснемане на Screenshot, И по този начин, отново са валидни 4те опции, описани       по-горе.

  • SMART SELECT EDGE PANEL – активира се от "Display" -> "Edge screen"  и демонстрацията можете да наблюдавате от 1:04 във видеото:

 

 

източник

⇨ Споделете тази публикация: