Новини

Google субтитри по време на разговор в реално време

Миналата година на Google I/O беше оповестена като една от най-обещаващите фукционалности: „субтитри(надписи) в реално време“.

В началото поддръжката е била само за Pixel 4, но сега вече е достъпна и за Pixel 3a, Pixel 3, Pixel 2, Galaxy S20, OnePlus 7T, and OnePlus 8.
След оповестяването от Google не са пускали никакви ъпдейти за промяна начина на работa (засичане на Английски език при изпълнение на медиа и генериране на надписи), но от популярния форум XDA Developers са открили в XML Кода низове (Strings), в чиито стойности се вижда, че потребителите ще могат да включат „Live captions“ (надписи, субтитри в реално време) по време на телефоннен разговор. Разбира се, поддръжката в началото ще е само на Английски език.
Включването на функцията ще е съпроводено със съобщение до всички участници в разговора. То ще гласи, че всичко казано ще бъде транскрибирано до субтитри и ще бъде в аудио формат:

Hi, the person you’re about to speak with has call captions turned on. They’ll see captions of what you say to help them listen along.
https://neurohive.io/wp-content/uploads/2019/10/rsz_screenshot_from_2019-10-30_23-36-12.png

Функционалността е част от последната версия на Android 11 developer preview 3. Най-важното е, че и на този етап това няма да включва запис на самия разговор.

⇨ Споделете тази публикация: