Skip to Content

Преведи истинския свят с Google Goggles

Пътуването до друга държава може да бъде невероятно изживяване. Възможността да се потопите в една различна култура може да ви даде нова переспектива. Въпреки това, може да бъде трудно да се насладите напълно на изживяването ако не разбирате местния език. Например, поръчването на храна от меню, което не можете да прочетете, може да бъде рисковано. Днес Ви представяме новата функция на Google Goggles, която ще бъде полезна за тези, които говорят само един език и пътуват навсякъде по света, а именно Goggles превод.

Ето как работи тя:

    * Насочете телефона към дума или фраза. Използвайте насочващите бутони, за да очертаете поле около желаните думи
    * Натиснете бутона за снимка
    * Ако Goggles разпознае текста, ще ви даде опция за превод
    * Натиснете бутона за превод, за да изберете началния и крайния език.

Първият прототип на Goggles превод беше представен по-рано тази година на Световния Конгрес за Мобилни технологии в Барселона и можеше да разпознава само текст на немски език. Днес Goggles може да чете английски, френски, италиански, немски и испански език, и може да превежда на много други езици. Полагаме много усилия, за да развием нашите възможности за разпознаване на другите латински езици. Целта е евентуално да четем и нелатински езици (като китайски, хинди и арабски).

Всяка нова верися (ново издание) на Google Goggles съдържа най-малко една нова функция и голям брой подобрения към съществуващите. Като допълнение към превода, при Goggles v1.1 са подобрени разпознаването на баркодове, по-красивата графика, разпознаването на много други продукти и марки, подобрен потребителски интерфейс и възможността да се извършва визуално търсене, като се използват снимки от фотогалерията на Вашия телефон.

Компютърното разпознаване е един сложен проблем. Докато се възхищаваме на Goggles v1.1, трябва да знаем, че има много картини, които все още не можем да разпознаем. Екипът на Google Goggles работи по разрешаването на техническите предизвикателства, даващи възможност на компютрите да "виждат". Надяваме се да сте също колкото нас възхитени от възможностите за визуално търсене.

Google Goggles v1.1 е достъпен за устройства, опериращи с версия Android 1.6 и по-висока. За да я свалите, моля сканирайте QR кода по-долу или посетете Android Market app от Вашия телефон и потърсете “Google Goggles”. Можете да получите повече информация от нашия помощен център.

Информация за автора на тази статия

@admin e основател на AndroidBG