Skip to Content

Интегриране на превод в Google Goggles

На Световния Мобилен Конгрес в Барселона, Ерик Шмидт и Hartmut Neven демонстрираха прототипна версия на Google Goggles, която показва потенциала за интегриране на системата на Google за превеждане и техниките за разпознаване на графики. На видеото по-долу можете да видите как Goggles превежда на Англисйки език текста от меню, което е напечатано на Немски.

Вероятно  се чудите какво се случва на практика. Най-просто казано, този софтуер свързва камерата към система за оптично разпознаване на буквите (OCR), разпознава снимката като текст и след това превежда този текст на английски език чрез услугата Google Translate.

За сега тази технология работи само за преводи от немски на английски език и още не е готова за масово използване. Но все пак дава много обещания за в бъдеще. Скоро Android базираните телефони ще могат моментално да превежда табели, плакати и всякакъв друг текст на чужд език. Рано или късно от Google се надяват да създадat такава версия на Google Goggles, която да превежда между всичките 52 езика, които се поддържат от услугата Google Translte - предоставяйки ни все повече информация.

 

Информация за автора на тази статия

@admin e основател на AndroidBG