Новини

Новините от Google I/O 2016

Нека започнем с новата версия на Android – Android N. Новата версия ще е по-бърза, по-умна и доста по-добра. Можем да очакваме много прозорци и лесна навигация от един в друг, бърз достъп до най-нужните настройки, както и цяла серия от нови емотикони. Ще има още повече настройки за всички уведомления, като ще може да се променя размера им също. 

За новата версия все още няма име, като Google искат мнението на всеки от нас, как да се казва новата версия. Ако имате идея N за какво да се изпозлва, можете да го споделите тук.

Вече ще можем да тестваме приложения и без да ги инсталираме. 

 

instant_apps_GIF.0.gif

В демото виждате как става това. Според Google, на програмистите ще им трябва по-малко от ден да направят новата функционалност достъпна до тяхното приложение.

Google представиха и 2 нови приложения за съобщения:

Allo е мобилно приложение, в което се идентифицирате само с телефонният си номер и има опция по избор да се свърже с Google акаунта ви. Има стандартните функции като повечето такива приложения – емотикони, русуване върху снимки, както и смяна на големината на шрифта. Едно от различията тук е Google Assistant – благодарение на него ще можем да разчитаме в дадени сутуации на еднакъв тип отговор без наша намеса. Allo е също така е криптиран, така че съобщенията Ви са в безопаснот.

Тук повечето се хора се чудя, какво става разбира се с Hangouts. Приложението няма да бъде спирано, а с новото приложение се цели да се привлекат друг тип хора. Може да използвате което решите от трите. Защо три ли? Ами защото имаме вече и Duo. Това е видео приложение, което напомня на  FaceTime при iOS.

Хубавото на Duo е, че е е крайно лесен за изпозлване. Когато го стартирате, то записва кратко видео с вас, което другите могат да видят, дори преди да решат да вдигнат или не. Duo е само за телефони, като ще има версия за Android и iOS. И двете приложения ще ги видим това лято.

Android заема все по-голямо място и във всеки един автомобил. Популярното приложение Waze, вече ще бъде инсталирано по default в Android Auto, позолявайки на шофьорите да получват в реално време информация за произшествия и задръствания. Новото Auto може да се свърже с колите и през Wi-Fi за разлика от старите версии. С него ще може да се работи, дори и да го нямате във вашата кола. Всичко това става със специално приложене за вашият телефон.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.