Новини

Какво ново от Google I/O 2018

Както знаете преди два дни беще главното събитие на Google за 2018. Нека обобщим десетте най-важни неща в една статия.

ANDROID P

Сбогом на трите бутона. Имаме само един бутон в центъра, който буквално зарежда последно изпозлваните приложения. Ако втори път го дръпнем нагоре, ще се зареди менюто със всички приложения. Можем и да скролваме  наляво или надясно, пак да сменяме последно изпозлваните. Лек натиск има ролята на home бутон.

Нотификациите са почти същите, като има вече доста по-бърз достъп до настройките им и можем да изберем кои да се показват и кои не.

Нови GOOGLE ASSISTANT гласове

Имаме вече 6 нови гласа, които можем да изпозлваме за Google Assistant. Целта е, гласа да е по-близко до нас, затова всеки да си го персонализира както иска.

GOOGLE DUPLEX

Google Assistant може да проведе разговор и да направи резервация от ваше име, дали за фризьор, дали за вечеря няма никакво значение. 

Smart Displays с Google Assistant

Google си партнират  за това със Lenovo, LG, Sony, JBL и правят живота ни вкъщи доста по-лесен.

Това е доста голяма ниша и ако има интерес можем да подготвим една по-обширна тема в нашия блог за всички smart home продукти, включващи също Google Home и Amazon Alexa.

GMAIL

Smart Compose – е начин за бързо писане и предричане на това което искаме да кажем. По-късно този месец ще бъде пуснато за всички потребители. Не беше споменато, но най-вероятно ще работи само ако пишем на английски език. Очаква ни и нов дизайн на gmail.

GOOGLE MAPS

Google maps ще започне да работи с добавена реалност. Имаме и нов таб наречен For you (за нас). Имаме доста повече информация за обектите, като работно време, къде да пркираме, какво другите харесват, както и да добавяме информация в реално време. Имаме и опция директно от google maps да изберем няколко заведения и да ги споделим с прители. Те могат да гласуват и да направим избора си за място за събиране по-бързо. 

maps.jpg

GOOGLE PHOTOS

Google Photos получават доста нови функции като възможност за отделяне на предмети от фона зад тях или да смените цвета в черно бял. Също така можете да направите старите си чено бели снимки цветни.

GOOGLE NEWS

Google News също получава нов дизайн. Както и в Google Maps тук имаме секция наречена "For you" . Там ще имаме всички новини които ние следваме на едно място.

GOOGLE LENS

Google Lens изпозлва добавена реалност и използва камерата на телефона ти. Посочваме към разни предмети и ни казва какво е и откъде може да се купи. Един вариант да пуснем Google Lens е от приложението за камера, а друг от Google Assistant. Можем да сканираме също текст, или разни ястия и да ни покаже рецепти или къде може са хапне.

Google Lens засега може да се пусне  от камерата за следните марки – LG, Motorola, Xiaomi, Sony, Nokia, TCL, OnePlus, BQ, Asus и разбира се Google Pixel.

ANDROID TV

С пускането на beta версия за Android P стана ясно и какви са новите фукнции, които ще имат телевизорите с Android. Android P е доста по-лек и би трябвало лесно да има ъпдейт за повечето модели.

По-забележимата промяна ще е в режима за настройки. Всичко ще е доста по-бързо и по-лесно. Ще може лесно да вържем телефона си с телевизора, така че да го управляваме от там. Има подобрен браузър за телевизора. Ако на телевизора имате същият акаунт като на телефона, лесно може да инсталирате същите приложения и на телевизора.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

Be6i4

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.