Новини

Google Pixel 4 и 4 XL с 90Hz дисплей, Motion Sense жестове и лицево отключване са факт

След дълги месеци на изтекли снимки, детайли и характеристики, Google обяви официално линията Pixel 4 с доста подобрения и новости под капака, сред които 90Hz дисплей, управление чрез жестове, двойна камера и инфра червено лицево отключване (и липсата на скенер за пръстови отпечатъци).

За разлика от предните 3 поколения, Pixel 4 идва с доста променен дизайн, като виждаме отпадане на двуцветния гръб, и в случая той е изпълнен в 3 варианта, черен, бял и оранжев. Там липсва и скенера за пръстови отпечатъци, който е елиминиран за сметка на подобреното лицево отключване. Предната част на моделите се отличава с липса на ноч, но за сметка на това горната рамка е по-голяма от долната, поради намиращите се там редица сензори и камери.

Спецификации

Pixel 4Pixel 4XL
Дисплей5.7-inch Full HD+ OLED
90Hz Smooth Display
Ambient EQ
6.3-inch Quad HD+ OLED
90Hz Smooth Display
Ambient EQ
ПроцесорQualcomm Snapdragon 855
Pixel Neural Core
Qualcomm Snapdragon 855
Pixel Neural Core
Камера (задна)12MP Dual-Pixel (Sony IMX363) + 16MP 2X Telephoto (Sony IMX481)
4K@30 video recording
12MP Dual-Pixel (Sony IMX363) + 16MP 2X Telephoto (Sony IMX481)
4K@30 video recording
Камера (предна)8MP (Sony IMX520)
1080p@30 video recording
8MP (Sony IMX520)
1080p@30 video recording
Памет6GB RAM, 64GB или 128GB вътрешна 6GB RAM, 64GB или 128GB вътрешна
СигурностFace Unlock, Titan M,
без FP скенер
Face Unlock, Titan M,
без FP скенер
Батерия2800mAh
18W USB PD (с кабел), 10W Qi charging (безжично)
3700mAh
18W USB PD (с кабел), 10W Qi charging (безжично)
ПортовеUSB 3.1 Type-C, без 3.5mm порт за слушалкиUSB 3.1 Type-C, без 3.5mm порт за слушалки
ОСAndroid 10 с 3 години ъпдейти и кръпки на сигурносттаAndroid 10 с 3 години ъпдейти и кръпки на сигурността
ДругиСтерео говорители, IPX8 водоустойчивост, Soli radar за управление с жестовеСтерео говорители, IPX8 водоустойчивост, Soli radar за управление с жестове

Дисплеите на моделите имат две важни подобрения спрямо Pixel 3 линията. Първото подобрение е 90-херцовото опресняване, което с прости думи ще рече, че дисплея се опреснява 90 пъти в секунда, вместо досегашните 60 пъти. Това определено ще допринесе в положителна посока, особено при гледане на видео и при изживяването в игрите. Второто подобрение е наречено от Google Ambient EQ, което фактически е автоматична настройка на белия баланс базирана на околната осветеност. Това спомага четимостта във всякакви условия на осветеност, като дисплея се променя в съответствие с цветовата температура на околната среда.

Камера отделът също среща ъпгрейд. Google отново се цепят от тренда на тройните и четворни камери, като в случая имаме само две – една стандартна и една телефото камера. Липсата на широкоъгълен село може би е разочарование за някои. Софтуерно сме сигурни, че камерите ще се справят отново блестящо, като новостите са 2x оптичното приближаване, Live HDR+, Astrophotography, контрол на двойна експозиция, бързо видео и споделяне в социалните мрежи. Портретният режим също има подобрения, като вече може да се прилага и на големи обекти, както и възможност за SLR-подобно боке.

Ново е и елиминирането на пръстовия отпечатък за сметка на лицево разпознаване. Тъй като това не е стандартното 2D лицево разпознаване, то може да се използва за оторизиране на плащания и покупка на приложения в Play Store. 3D дълбочината на вашето лице се сканира благодарение на инфра червени камери. Google гарантират, че това е най-бързото лицево отключване, като за бързината спомага и Soli radar сензора, благодарение на който още при посягане към телефона се активира разпознаването на лицето.

Motion Sense жестовете се осъществяват посредством Soli radar сензора, като чрез определени движения с ръцете можете да превключвате различни песни, да заглушите телефонни позвънявания или аларми, да включите екрана, за да проверите за известия и да изключите екрана, като се отдръпнете от телефона.

Първите поръчки ще започнат да се изпращат от 21-ви Октомври натам, като цените на моделите в Европа са както следва:

Google Pixel 4 (64GB)€ 749
Google Pixel 4 (128GB)€ 849
Google Pixel 4 XL (64GB)€ 899
Google Pixel 4 XL (128GB) € 999
⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.