Новини

Нов проблем с камерата на Google Pixel

Изглежда, че Pixel потребители в някои държави се сблъскват с особен проблем свързан със софтуера на камерата, която е фабрично заложена в Google-ския смартфон. Това е съвсем различен проблем от известния "halo effect" при който се получава отблясване от светлината в лещата на камерата.

В коментар в продуктовия форум на Google от дата 27-ми Октомври, потребител се оплаква, че при активиране на приложението Камера се появяват вертикални розови и лилави линии и малко след това телефона замръзва. Потребителя публикува и скрийншот с проблема.

 

Screenshot_20161026-174822.png

 

Съветът на служител на Google е да се изчистят кеша и данните на приложението и да се върнат фабричните настройки на устройството. Потребителя докладва, че и след тази интервенция камерата е реагирала по същия начин.

Следват редица подобни доклади от други потребители, най-вече ползващи международната версия на Pixlel и Pixle XL. След непрестанни тестове на потребителите се оказва, че проблема може би е причинен от слаб сигнал на мобилната мрежа. Превключвайки на Самолетен режим, приложението започва да работи нормално. Други приложения от Play Store пък си работят нормално и нямат тези розово-лилави линии. До този момент Google са казали, че разглеждат случая и ще се очаква евентуален бъдещ ъпдейт, който да оправи проблема.

 

IMG_20161022_145536.jpg

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.