Новини

Google представи Android N Developer Preview

Може би съвсем неочаквано, Google представи първия си предварителен вариант на следващата версия на най – популярната мобилна операционна система – Android N.

 

Изненадващо, буквално за всички новинарски сайтове и блогове, ориентирани към мобилните технологии, вчера се появи първия Android N Developer Preview. Както вече знаем, Google възприе нова практика, в която представя предварителни варианти на новата версия на Android, които са още в етап на разработка, с цел изчистване на различни проблеми преди финалната официална версия за устройствата от серията Nexus, а и за да могат останалите производители по – рано да започнат работа по предстоящите ъпдейти на своите устройства. Тази година Google пусна своят Developer Preview още по – рано и интересното е дали този път Samsung, Sony и др… ще успеят да ъпдейтнат своите флагмани навреме, защото сегашното състояние не е никак добро. Някои компании, като HTC и LG успяха да ъпдейтнат своите водещи устройства без голямо закъснение, но Samsung и Sony примерно, едва започват обновяването на някои от телефоните си до Android M 6.0 , а ето, че трябва да започнат работа по новата версия.

Но да се върнем на основната тема. Тази предварителна версия не се очакваше преди началото на месец май, така че по – ранната и поява е приятна изненада. Системните файлове са налични за разработчици и желаещи да тестват, за следните устройства:

– Nexus 5X

– Nexus 6

– Nexus 6P

– Nexus 9

– Nexus 9 LTE

– Nexus Player

– Pixel C

Планирани са пет предварителни версии, като финалната официална версия ще бъде налична по – късно през годината. Ключовите новости и подобрения могат да бъдат разгледани на този адрес. Вижда се, че изброените неща никак не са малко, а някои от тях са доста важни. От Google са предложили детайли за всяко едно нещо в списъка. Може би на по – късен етап ще разгледаме някои от тях в отделни статии.

 

android-n-developer-preview.jpg

 

Желаещите да тестват Android N могат да посетят този адрес. Важно е да се отбележи, че ако се запишете в Beta програмата на Google, ще получите ОТА ъпдейт, без нужда да флашвате ръчно предварителната версия. Естествено, може да направите това и ръчно, но тогава няма да получавате ОТА ъпдейти към следващите предварителни версии.

 

Междувременно, можете да обърнете внимание на няколко клипа налични в мрежата:

Видео 1

Видео 2

Видео 3

Бързи бутони

Превключване между приложенията

 

Вече се появиха и първите отзиви в популярния сайт XDA, в Nexus разделите, като преобладаващото мнение е, че макар и в ранна фаза, Android N се представя невероятно плавно и гладко, а подобренията по интерфейса и новите функции са доста удобни.

източник

⇨ Споделете тази публикация: