Новини

Huami Amazfit X вече е достъпен за предварителни поръчки

Навярно помните края на м. Септември 2019? Тогава една от дъщерните фирми на Xiaomi – Huami оповести 3 нови устройства (Amazfit GTS, Sports watch 3 и Amazfit X), сред които последното беше концептуално и реалната дата на излизането му беше отложена за втората половина на 2020-та.

Е, втората половина на 2020-та сме и обещанието е спазено. Появиха се цени, които смятам да споделя, а обсъждането оставям на вас:
За ранно усвояващите или тези, които просто искат да имат и опитат всичко ново (както и които имат възможност да си го позволят) е обявена цена за предпродажба 149$. Наричат го „super early bird offer“, но това си е така нареченият „Crowdfunding“, след който се очаква продуктът да бъде достъпен за небързащите срещу 329$.

Достъпен е от вчера в indiegogo( на официалният сайт на Amazfit има препратка) като вече е събрал $406,302 USD от 2,579 човека, решили да го подкрепят. Данните са към момента на писането на тази статия (21:00 на 29.04.2020), като остават още 30 дни до края на набирането на средства. Таванът от 20000$ е преминат с 2031%.
Уловката е, че доставките започват чак от август, така че може и да е рискова инвестиция, но фактът е, че устройството ще види бял свят.
Очаква се да има два цветови варианта: Eclipse Black и New Moon Gold.
И тъй като мина много време нека все пак си припомним отново част от основните параметри на тази гривна:

2.07″ AMOLED дисплей с резолюция 206 x 640 пиксела. Гъстотата им е 326 на инч, а максималната осветеност трябва да достига до 400 нита.
Ключовата технология е извитият на 92 градуса дисплей, който удобно приляга на китката и показва 250% повече информация сравнен с Apple Watch Series 4 40mm.

Другото интересно е липсата на бутони като навигацията по менютата е подпомогната от чувствителния на натиск екран. Захранва се от батерия 205mAh, която по спецификации дава до 7 дни живот на гривната. Зарежда се безжично, с помощта на кабел с магнитен накрайник.
Освен това имаме водоустойчивост до 50 метра дълбочина.

⇨ Споделете тази публикация: