Новини

[ Ъпдейт ] Мистериозно устройство Huawei се появи в GFX Bench

Вече няколко пъти стана дума за това, че Huawei подготвя наследници на моделите Mate S  и Mate 8, но до момента всичко беше в сферата на слуховете. Днес мистерията се засили, след като в базата данни на бенчмарк приложението GFX Bench се появи неизвестно за сега устройство на китайския технологичен гигант.

huawei-mate-9.png

 

От спецификациите е видно, че устройството ще работи под Android 7.0. Дисплеят е с размер 5.9", резолюцията е 1920х1080 пискела, оператината памет 4 GB, а вградената памет е 64 GB. Останалите спецификации включват още 11(вероятно 12) MP основна и 7 (вероятно 8) MP предна камера.

По отношение на процесора, едва ли някой се съмнява,че става въпрос за следващото поколение SoC на Huawei-Kirin 960 с тактова честота 2.6 Ghz.

За кой от двата модела става въпрос е трудно да се каже на този етап. От една страна имаме дисплей с размер 5.9", но пък  не веднъж в GFX Bench сме виждали устройства с меко казано странен размер на дисплеите. От друга страна, ако проследим хронологията ще видим, че през септмври 2015г, Huawei обявиха модела Mate S, a Mate 9 беше обявен в края на ноември.

Дали тази последователност ще бъде спазена и през 2016г или просто Huawei, притиснати от обстоятелствата ще анонсират Mate 9 за сметка на Mate S 2, ще разберем със сигурност на 01/09.

Ъпдейт

Днес се появиха и първите реални снимки на задния панел на Huawei Mate 9.

 

huawei-mate-9 (3).png

 

Вижда се, че устройството ще разполага с двойна камера(вероятно 20 MP) и за разлика от отстаналите модели  на компанията, модулите ще бъдат разоложени един под друг.

Според последните слухове по отношение на характеристиките, Mate 9 ще бъде снабден и с последната версия чипсет-Kirin 970, а според китайските медии устройството ще се появи в периода ноември-декември.

⇨ Споделете тази публикация: