Новини

LG G7 – слухове и спецификации

 

Напоследък в публично пространство зачестиха слуховете за следващия модел телефон в портфолиото на южнокорейския производител на смартфони. Спекулира се с почти всичко, като се започне от вероятната дата на обявяване, процесорът, който ще бъде използван и името под, което модела ще бъде обявен. Единственото сигурно нещо е, че ще има следващ модел. 

Има две теории за обявяването на модела. Според едната, това ще се случи на WMC през февруари и устройството ще бъде пуснато на пазара още през март, а според другата, вероятно LG ще отложат обявяването за месец март и продажбите ще започнат през април. Втората теория е свързана най-вече с това, че има голяма вероятност да се повтори историята от миналата година и LG да бъдат принудени отново да използват миналогодишния процесор на Qualcomm, ако искат реалните продажби да започнат по-рано. 

Въпреки слуховете, че G-серията ще бъде преименувана, английския филиал на компанията инцидентно потвърди, че все пак следващия модел ще е под името G7. 

 

lg.png

 

От информацията, която беше публикувана на официалния сайт и в последствие страницата беше свалена, става ясно, че устройството ще използва стандарта Quick Charge 4.0 на Qualcomm. Това обаче не дава ясен отговор на въпроса кой от двата процесора ще бъде използван. Ако съдим по наличието на стандарта за бързо зареждане QC 4.0, все пак има някакъв шанс в G7  да видим точно Snapdragon 845, въпреки, че този стандарт се използва и от Snapdragon 835. В общи линии, нищо конкретно.

На един от последните рендъри, ясно се вижда наличието на двойна предна камера:

LG-G7.png

Именно наличието на тази двойна камера, кара някои да подозират за наличието на ирис скенер. Още преди две години, източници от Южна Корея обявиха, че и Lg и Samsung разработват нов метод за биометрична идентификация, без да да навлизат в конкретика. По-късно слуховете напълно се потвърдиха, след като през миналата година на изложението Korea Electronic Show(KES), LG показаха работещ модул за сканиране на ириса, а малко по-късно Samsung използваха такъв модул в Note 7. Дали и LG ще прибягнат до използването на подобен тип идентификация, само бъдещето ще покаже. 

Другото, което прави впечатление е липсата на каквито и да било рамки от двете страни на и под дисплея, което говори, че вероятно ще видим устройство с изцяло нов дизайн.

За съжаление, на този етап информацията за модела е доста оскъдна и се базира предимно на слухове, но с наближаването MWC през февруари, вероятно ще "изтичат" все повече характеристики на въпросното устройство.

Вие какво мислите ? Кое бихте искали да се окаже вярно и кое бихте искали да не е истина ?

⇨ Споделете тази публикация: