Новини

Xiaomi представи Mi Max 2

Току що завърши представянето на Mi Max 2 в Пекин.

Наследникът на миналогодишния представител на марката в категорията 6.44" дисплей (Full HD) ни дава изцяло метален корпус, подобрения за работа с една ръка, 5300mAh батерия, Аndroid 7.1.1, камера Sony IMX386 с големина на пиксела 1.25nm,  Qualcomm Snapdragon 625, 4GB RAM, 64/128GB ROM и цена на "големия" модел – 1999 китайски юана, което по днешен курс е около 500лв или 290$.

mi-max-specs.png

 

Презентацията беше около 2 часа, но съществената част  (за почитателите извън Китай) не надхърляше 30 минути.

Обърнато бе внимание предимно на камерата и батерията, но не оставиха назад стерео говорителите (с интелигентно превключване на стерео в пейзажен режим), симетричния дизайн, инфрачервения порт, скенер за пръстови отпечатъци от задната страна и като цяло подобренията спрямо предния модел. Доста от сравненията включваха iPhone 7 plus, като най- интересното беше че батерията на Mi Max 2 – издържа минимум 2 пъти повече.

Батерията бе сравнена с Power Bank, като обещава 2 дни използване с едно зареждане. Има възможност за споделяне на ток с други устройства (Reverse charging).

mi-max2-battery.png

Това, което остава да знаем за камерата е че сензорът е 12MP, подобрено е качеството при снимки на слабо осветление, поддържа PDAF (Phase detection auto focus) и 4K видео. Предната камера е ограничена с видеозаснемане само на Full HD (1080p).

max2-camera.png

Моделът ще е достъпен в Китай от 1ви Юни.

източник

⇨ Споделете тази публикация: