Новини

Xiaomi представи MIUI 9

На 26.07.2017 Xiaomi оповести новата версия на своята Android базирана OS – MIUI 9.

Накратко: MIUI 9 e светкавично бърз и отзивчив с три ключови фукнционалности – Image Search, Smart Assistant и Smart App Launcher. Това са основните акценти в MIUI 9. Те ни дават възможност за достъп до абсолютно всичко с няколко тапвания по дисплея.
Освен това са преправени и опростени повече от 50 други функционалности.
(за глобалната версия на MIUI 9 може да има разлики, така че уточнявам, че на този етап става въпрос само какво е оповестено за Китай (и съответно за всички, които ползват Xiaomi.eu ромовете, понеже и те са базирани на китайските билдове)).

Друго, което е важно да се знае е, че MIUI е базиран на последната активна Android OS, която в случая е Nougat (7.x.x) и ще притежава Split screen, например, но освен това има заимствани и неща, оповестени в Android O(8.x) – визирам Smart App Launcher-a, който ще предлага отварянето на приложение, базирано на това, което е на екрана в момента. Аналогично с предлагането на приложения при копирането на текст в новия Андроид. Вероятно ще има и други сходства, но на този етап затвореният Бета тест е в сила само за Mi 6, Mi 5x, Redmi note 4/4x Qualcomm.

Първата публична бета (така популярния седмичен ром) ще бъде налична на 11-ти Август за гореизброените 3 устройства.

25-ти Август е датата, на която ще бъде пуснат MIUI 9 China developer ROM за Mi Mix, Mi Note 2, Mi 5, Mi 5s, Mi 5s Plus, Mi 5c, Mi Max 2, Mi Max 32G, Mi Max 64G/128G, Mi 4s, Mi 4c, Mi Note Pro и Redmi 4x. Интересното е че всичките устройства са задвижвани от Android 7.x.x Nougat и съответно се получават спекулации за последната вълна от устройства, които използват по-ниски версии на Андроид – Дали ще има ъпгрейд или орязана функционалност?
Остава да видим в края на Септември, когато всички останали устройства, с изключение на Mi 1/1s и Mi 2a, трябва поетапно да получат ъпдейт до MIUI 9.

Уточнявам още веднъж, че става въпрос за Китайската версия на рома. Още не се знае дали и кога ще излезе Глобалната версия. Информацията е, че се разработва в Индия, така че вероятно ще има някакво събитие, на което ще се оповести MIUI 9 и там, и ще се разберат евентуалните дати на излизането ѝ, както и поддържаните устройства.

Връщаме се към новостите, представени от Xiaomi:
 

Светкавично бърза и стабилна система

miui9-system-optimization.jpg

Лаговете и забавянията, както знаем, са често срещани в Android OS.
Една от причините устройствата с тази операционна система, след определено време, да започват да не работят толкова добре колкото в началото е, че системата не е добре оптимизирана. MIUI 9 предлага страхотно потребителско изживяване, за което е отделено много време и усилия в оптимизиране на системата.

На снимката се виждат 16те компонента, на които е обърнато внимание. Интересна ще е Новата файлова система, Управлението на кеша, Безжичното ускоряване…

Специално за Lag-a има интересно видео, сравняващо Mi 6 (с MIUI 9), Huawei P10 (задвижван от EMUI 5.1) и Samsung Galaxy S8 (SE8.1).
Нека видим кое устройство ще работи най-добре след 6-часов тест:


 

По-бързо време за стартиране на приложенията

Miui9-accelerated-startup.jpg

Отново под формата на видео клип ще видим гореизброените 3 устройства, но този път в състезание за бързо стартиране на определени приложения:


Разберете как да се запишете за бета тест на китайската версия тук: http://en.miui.com/thread-697553-1-1.html

 

източник

⇨ Споделете тази публикация: