Новини

Nexus 6 разгроми iPhone 6+ при камерите, в анонимната анкета на PhoneArena

През последните години, iPhone се наложи като един от най добрите камерафони на пазара. Трябва да признаем, че тази слава не е нито случайна, нито не заслужена. Мнението на потребителите обаче е ясно – камерата на Nexus 6 превъзхожда тази на най – скъпото предложение на Apple.

 

Интересен е резултатът от скорошното така наречено сляпо сравнение на PhoneArena.com. Това сравнение на камерите представлява анкета, в която на потребителите са показани серии от по две изображения на еднакъв кадър. Едното изображение е заснето с единия телефон, другото с другия. В случая това са Nexus 6 и iPhone 6+. Потребителите имат право да гласуват за снимката, която според тях е по – качествена. Има една уловка обаче – гласуващите няма как да разберат кое изображение от кое устройство е заснето и от там идва името сляпо сравнение, или сравнение на сляпо… което от двете ви се струва по – удачно.

 

Резултатите в този любопитен тест са повече от категорични – 2825 читателя са гласували за изображения заснети от Nexus 6, а 837 са преценили, че снимките заснети с iPhone 6+ с по – добри. Пак да припомним, че при самото гласуване, никой не е знаел за кое устройство гласува, оценявано е качеството на снимките. В проценти съотношението е 77.14% на 22.86%. Според известния сайт, по – голямата детайлност на снимките от Nexus 6 е била определяща при тази анкета. Допринесъл е и фактът, че iPhone 6+ преекспонира топлината на слънчевите лъчи в някои кадри, до неприемливо ниво.

 

Може да разгледате интересното сравнение на PhoneArena на тази препратка, или като кликнете на източник най – долу. Заснети са не малко кадри, като са предоставени и приближения, за по – добра преценка.

 

Трябва да признаем, че реално разликата между двете устройства не е голяма и в последните години, технологията на камерите в мобилните ни телефони, определено достигна това ниво, което покрива всекидневните ни нужди – point-and-shoot и естествено снимки за споделяне из различните социални мрежи.

 

 

източник – PhoneArena.com

 

///M

⇨ Споделете тази публикация: