Skip to Content

Лоша новина за Xperia с отключен bootloader

big.jpg

 

Когато Sony Ericsson обявиха че ще пускат ново приложение, което отключва bootloader-ра на някои техни устройства, феновете празнуваха. Обаче има един проблем след като отключиш твоя bootloader губиш официалните ъпгрейди.

Разработчик от Sony e отговорил на няколко въпроса в XDA за този софтуер.Там той e обяснил, че Over-The-Air ъпдейтите не са поддържани защото те ъпгрейдват телефони само с специфични firmware версии - и Sony не може да потвърди че телефона ви използва тази версия след като сте отключили bootloader-ра си.(Ъпгрейдване от други версии брикват телефона)

Дори и да използвате софтуера им който може да ъпгрейдва телефон от която и да е версия той не е съвместим с отключени bootloader-ри. Могат да го направят в бъдеще но за сега има още не отговорени въпроси.

Sony счита създаването на ROM който слага официален ROM със заключен bootloader така че да може да ъпгрейдвате телефоните си посредством техния софтуер.Но да знаете че дори и Sony да създаде такъв ROM гаранцията ви пада дори и след флашване.

Разбиране след като отключите bootloader-ра си ще можете да слагате неофициален ROM за ъпгрейдване на телефона ви до най-новата версия. Но има още важни неща - след като отключите bootloader-ра си не трябва да разчитате на официални ъпгрейди от SONY. Може и да трябва да плащате за поправка на телефона, ако го брикнете.

Източник

Информация за автора на тази статия

Be6i4 е Администратор на Форума, на страницата във Facebook, Google +, Twitter, YouTube и Last.fm профилите на AndroidBG.com Занимава се професионално с поддръжка на voicemail. Интересува се предимно от Андроид устройства и в свободното си време преинсталира и поправя телефони и таблети.