Skip to Content

Българско приложение за пътна помощ

Презентация от създателите на приложението.

towing1.pngС тази статия ще се опитаме да запознаем читателите на Androidbg.com с възможностите и ползите от мобилното приложение Towing – Пътна помощ. Както може би вече сте се досетили, апликацията е насочена към хората търсещи и предлагащи такъв тип услуга. Преди да се захванем с този проект сме разработили доста сайтове за пътни помощи на клиенти. Общото при всички беше, че в сектора нелоялната конкуренция е жестока и на практика източването на рекламните бюджети в Adwords е нещо нормално. Така се роди идеята за проект, който да се побира в джоба, да бъде лесен за използване и най-важното да не може да се злоупотребява.

 

На 22 Юни първата версия (1.0.0.0) беше качена първо в Google Play, а съвсем скоро ще се появи и за iOS. Приложението е с големина 6.5 МБ, като подобно на антивирусния софтуер ъпдейтите са разделени в два потока: актуализация на софтуер и актуализация на информация в самото приложение. Софтуерните ъпдейти са значително редки, докато тези свързани с актуализацията на информацията са почти ежедневни. Стараем се информацията, която предоставяме на нашите потребители да бъде винаги точна.

Както споменахме малко по-горе в статията, приложението ни е максимално опростено. След като приключи инсталацията и стартирате продукта, ще бъдете попитан дали желаете да си набавите най-новите ъпдейти свързани с пътните помощи (телефони, точки, описание и други). Всичко това е максимално оптимизирано и по никакъв начин няма да ви източи лимитирания интернет трафик, които мобилния ви оператор е осигурил. Обема на едно такова обновяване е в рамките на едва няколко килобайта (2-3KB), което на практика е по-малко от една емотикона във Messanger-а на Facebook. След като завърши актуализирането, ще видите азбучен списък на всички градове в България. Освен че може да скролвате по цялата височина на листа, в горната част на първия таб има и търсачка в която може да изпишете, населеното място което търсите. В последствие, приложението ще ви предложи резултат на базата на вече въведените букви. След като маркирате даден град, в него ще се появят (ако има налични) всички пътни помощи предлагащи услугата в района. Всяка фирма има кратко описание и телефони за връзка.

Освен указателя за пътна помощ разделен по градове, в следващия таб потребителите разполагащи с GPS сигнал на своите мобилни телефони, могат да видят фирми за пътна помощ подредени по разстояние. Така най-близката до вас, излиза като първи резултат. Освен, най- близката пътна помощ би следвало да се отзове най-бързо на вашето повикване, друг факт който въобще не е за подценяване е този, че ще заплатите по-малко за услугата тъй като транспортните компании начисляват и сума при празен курс. Друга екстра, е приблизителното време, за което превозвача може да достигне до вас. Изключително ценна възможност особено ако бързате.

Приложението е безплатно и може да бъде свалено от Google Play - https://play.google.com/store/apps/details?id=com.Towing Повече подробности около проекта може да откриете в нашия уебсайт: www.towing.bg или в официалната ни Facebook страница.

Коментари

Темата е страхотна, както и

Темата е страхотна, както и самото приложение. Имам само една забележка и тя е към автора на статията, моля използвайте по-малко чужди думи за да не си забравим език. Благодаря за положения труд, както за написването на статията, а така също и за създаването на това приложение.

Точно това и аз исках да пиша

Точно това и аз исках да пиша - българско приложение, а с трудно за произнасяне и запомняне англоезично име. Това само ще навреди на популярността му.

Темата е страхотна, както и

Темата е страхотна, както и самото приложение. Имам само една забележка и тя е към автора на статията, моля използвайте по-малко чужди думи за да не си забравим език. Благодаря за положения труд, както за написването на статията, а така също и за създаването на това приложение.

Информация за автора на тази статия

@admin e основател на AndroidBG