Skip to Content

Google публикува отговор относно нарушаването на авторските права (DRM)

Проблемът с лицензирането на приложения за Android и фактът, че има достатъчно много начини да се сдобиете безплатно с по-принцип платени приложения, започва да изнервя разработчиците. И, предполагаме, с основание. Съответно Google, преди седмици, излезе с идеята да инсталира нов сървър за лицензиране, на който да осигури и внедри нова методология, която да възпрепятства потребителите да получават безплатно принципно платени приложения. Не след дълго, обаче, се появи начин да се заобиколи и тази защита, във връзка с което сега Google отговаря официално.

Според Google, техния нов сървър за лицензиране, или иначе казано идеята, е все още нова и първата версия на инсталацията е много слабо защитена. Всъщност за потребителите е било сравнително лесно да влязат, да разберат как работи, и да 'заобиколят' това което им пречи. На нас това ни изглежда като бета версия, а всички знаем колко много Google обичат своите бета версии. Въпреки че е било сравнително лесно да се модифицира, софтуерът не е фокусиран основно върху сигурността. Поне, до момента, не е. 

И, разбира се, Google бърза да уточни, че 100 процента сигурност не е възможна на система, която използва, също така, програмен код от трети фирми и лица. Елементарно! Да, но, докато не на всеки е необходима 100 процентова сигурност, то на разработчиците на приложения, все пак, им е необходима някакъв тип система за сигурност, за да могат да разработват нови брандирани приложения.

Информация за автора на тази статия