Новини

Qualcomm обяви новия Snapdragon 835 с Quick Charge 4.0

Годината няма да е свършила, ако Qualcomm не са обявили новите си продукти. Очаквахме нов процесор и технологията Quick charge 4.0, които ще задвижват флагманските устройства през следващата година и това е вече факт. Новата технология за бързо зареждане ще използва мощност до 28W. Междувременно, новия Snapdragon 835 ще се произвежда по 10nm FinFET технология на Samsung.

Qualcomm и Samsung са сключили договор за 10nm FinFET технология по която ще се произвежда SD835 и предполагаме други бъдещи чипове. Резултатът от тази технология ще е по-голяма химическа реактивност, по-висока якост и по-леко тегло.

Qualcomm Snapdragon 835 определено е по-малък , което може да означава повече свободно място в устройствата за други компоненти, по-компактни размери или по-големи батерии. Разбира се очакваме да е и доста по-бърз от предшествениците си.

Qualcomm обявиха също и технологията Quick Charge 4.0, най-бързата до сега. С нея можете да получите 5 часа работа с устройството само с 5 минутно зареждане. Компанията заявява, че работи по-студено и е по ефективно от предходната 3.0 технология – в цифри това са 5 градуса по-студено, 30% по-ефективно и 20% по-бързо.

Източник

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.