Skip to Content

Samsung обяви бюджетния Exynos 7570 произведен по 14nm технология

exynos-7570-processor.jpg

Samsung обяви основен ъпдейт на техния бюджетен SoC, който ще носи името Exynos 7570. Той ще бъде първия по рода си, насочен към уреди и мобилни устройства в ниския клас, произведен по 14nm технология. Също така отличително в този чип е наличието на вградени WiFi, Bluetooth и GPS, което е за предпочитане, вместо устройствата да трябва да ползват такива от външни доставчици.

Разбира се този чип няма да го видим в Galaxy S8, защотое насочен към ниския клас устройства и оборудване, което не се нуждае от голяма процесна мощност и висок капацитет за видео рендиране. 

Както казват от AnandTech, това е голяма изненада, защото 14nm технологичен процес е доста скъп, за да бъде използван за чипове в среден клас, а да не говорим за нисък клас. Позитивите от този процес за Exynos 7570 спрямо предшествениците си с 28nm технология са 70% подобрение  в производителността и 30% повече енергоефективност.

Освен всичко това, предходните бюджетни Exynos процесори имаха само вграден модем, и нямаха вградени WiFi, Bluetooth и GPS, както Exynos 7570. Новия процесор ще има четири А53 ядра, но тактовата честота все още не е известна, както и GPU-то. Ще се поддържа максимална резолюция от 1280х800 пиксела, което говори за не много мощно GPU.

Източник

Информация за автора на тази статия

  picture-299.jpg

GHOSTFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.