Skip to Content

Samsung Galaxy Mega 6.3 – твърде голям за телефон или твърде малък за таблет

samsung-galaxy-mega-6.3-review.jpg

 

Колко голям трябва да е един дисплей, за да може да е удобен за работа, достатъчно голям за четене и достатъчно малък, за да не прави телефона огромен? Това е тема без край и в повечето случаи зависи от вижданиията на всеки един от нас. Част от нас харесват 4~4.5" или пък 5". А какво ще кажете за 6.3"? Да, малко е големичък, но пък предлага и своите предимства. Какви са те може да прочетете в новото ни ревю за Samsung Galaxy Mega 6.3.

 

 
 
Характеристики
 
6.3" Super Clear LCD дисплей
Резолюция 720 x 1280 пиксела
~233 ppi гъстота на пикселите
Android OS v4.2.2 Jelly Bean
TouchWiz UI
Qualcomm Snapdragon 400 чипсет
Dual-core 1.7 GHz Krait CPU
Adreno 305 GPU
1.5 GB RAM
8/16 GB вградена памет
microSD до 64 GB
8 MP основна камера
3264 x 2448 pixels, автофокус, фокус с докосване, LED светкавица, Geo-тагване, детектор на лице и усмивка, HDR, panorama
1080p@30fps видео запис със стерео звук
1.9 MP предна камера
HSDPA, 21 Mbps; HSUPA, 5.76 Mbps; LTE, Cat3, 50 Mbps UL, 100 Mbps DL
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot
Bluetooth v4.0 с A2DP, LE
NFC
Infrared port
GPS с A-GPS поддръжка и GLONASS
Micro-SIM
3.5мм audio жак
167.6 x 88 x 8 мм
199 грама
Li-Ion 3200 mAh батерия
Черно, бяло, червено
 
 
 
 
 
Окомплектовка
 
В еко-кутията ще намерите стандартен USB кабел, адаптер, слушалки, книжка и самия фаблет.
 
 
Дизайн и външен вид
 
Първо ще започнем с това, че този апарат е огромен и няма как да се работи по него с една ръка. Доста е спорно дали това все пак е телефон или таблет. Дори определен като фаблет, той пак е доста едричък и определено ще се стори доста неудобен за по-голямата част от потребителите. Обаче размерите му си имат и хубави страни, като една от тях е, че е удобен за работа, ако гледате на него като устройство за забавление. Това, което искаме да кажем е, че носенето в джоба, говоренето по телефона и самото усещане е неудобно. Ако ви трябва устройство за ровене в интернет, играене на игри в свободното време, гледане на някой филм докато пътувате и в същото време да можете да говорите от него, то това ще е подходящ избор. Просто трябва добре да прецените, защото не става за телефон тип “daily driver”.
 
Сега да обърнем малко внимание на Mega 6.3 в детайли. На пръв поглед това си е Galaxy S4 в мега опаковка. Като дизайн и изработка няма разлика с флагмана за тази година. Изработен е от пластмаса, със сива лента отстрани, която също е от пластмаса. Задният капак е с познатата шарка на S4, като същевременно може да се маха. Това ни дава възможност за сменяне и на батерията, която тук е цели 3200 mAh. Под капака се крият и micro SD и micro SIM слотовете. Познатата ни пластмаса е гланцирана и както обикновено е доста пластична. Благодарение на това, че са избрани тези материали апаратът е доста лек за размерите си. С тегло от  199 грама той е малко по-тежък от Note II, който е 183 грама. Да не говорим, че новата Mega 6.3 е дебела само 8 мм срещу. 9.4 мм при Note II. Наистина е забележително как са намалили размерите и са успели да увеличат теглото с толкова малко. Разбира се останалите цифри вече показват защо името е Mega. Дължината е 167.6 мм, а ширината е 88 мм. В общи линии този фаблет е голям колкото бирен кен.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-picture-3.jpg
 
Естествено, най-голямата атракция тук е дисплеят. Той е цели 6.3” и прави Galaxy Mega най-големия фаблет. Дисплеят е Super Clear LCD с резолюция 720 x 1280 пиксела. Това прави около ~233 ppi гъстота на пикселите. Жалко е, че не е Full HD, но все пак това не е хай-енд устройство и някои от параметрите са му занижени. Другото, което ще ви направи впечатление тук е, че тук не е ползван AMOLED, което ще ни лиши от изящно наситените цветове, но въпреки това картината не е никак лоша. Познавачите ще забележат по-ниска рязкост в сравнение с някой супер смартфон, също така погледнат от малко по-близко, лесно може да се видят и пикселчетата. Това обаче е нормално, имайки предвид резолюцията и гъстотата на пикселите. Ако обаче не сте толкова големи маниаци на тази тема, може и никога да не се замислите за това. За обикновен потребител, който няма свръх изисквания картината е чудесна. Цветовете са сравнително реални, без да има сериозно пренасищане. Дори погледнат под ъгъл има прилична картина. Вероятно ще имате малко трудности на пряка слънчева светлина, но когато се стигне до този момент, малко са апаратите, които могат да се преборят с това. Още едно от неприятните неща е, че рамките са тънки, което не позволява да си поставиш някъде на спокойствие пръстите. Това пак зависи от гледната точка, защото така направен, той е сравнително тесен, а по-широка рамка води до по-широк телефон. Тук обаче ще имаме доста по-широк фаблет. Така дисплеят е почти от край докрай, но ако сте свикнали на някой таблет, тук няма да срещнете точно такова разположение на цялостната композиция.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-picture-6.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-picture-10.jpg
 
Ако се разходим по четирите края виждаме стандартните бутони, които сме виждали при почти всички модели на компанията. От лявата страна имаме бутон за регулиране на звука, а от дясната е бутонът за включване. Имайки предвид размерите на този фаблет, бутоните са разположени добре, за да може лесно да се намират и натискат, ако го държите с една ръка. Долу имаме micro USB порт и основен микрофон, а горе е 3.5 мм аудио жак, вторият микрофон и Infrared port.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-picture.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-picture-9.jpg
 
На гърба е разположена основната 8 MP камера, LED светкавицата и високоговорителят. Малко е неприятно, че камерата стърчи. Това я излага на риск при поставяне на телефона на маса или друго, защото лесно може да се надраска. Отпред имаме 1.9 MP предна камера, сензор за близост и LED индикатор. Стандартно за Galaxy серията, тук имаме един хардуерен бутон за работа по менюто и това е “Home”. До него са и двата капацитивни “Back” и “Menu”, които не се виждат, ако не натиснете върху тях, за да светнат. Тези бутони крият и допълнителни функционалности, ако натиснете и задържите върху тях. Например „Home” отваря S Voice при натискане два пъти, но ако го задържите ще се заредят последно отваряните приложение в менюто “Recent”. Продължителното натискане на  „Menu” отваря Google Now, а „Back” ви зарежда Multi-window.
 
 
 
Интерфейс и софтуер
 
Тук няма да намерите нещо повече от това, което предлага Galaxy S4. Даже има неща, които предвидливо не са добавени, за да може флагманът да си остане единствен по рода си с всички налични функционалности. Въпреки това Galaxy Mega 6.3 има всички нужни качества, за да не изпитате липсата на каквото и да е.  
 
samsung-galaxy-mega-6.3-screenshot.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-1.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-2.jpg
 
Както се досещате, заведението предлага последната версия на Android OS v4.2.2 Jelly Bean в комплект с последната версия на TouchWiz UI. Едва ли може да искаме нещо повече от това. Е, почти … За съжаление този интерфейс не е много оптимизиран за такъв тип устройства с толкова голям дисплей. По основното меню отново може да се добавят същия брой приложения и widget-и. Това е малко неприятно, но не е чак толкова голяма болка.
 
Първото, което ще ви посрещне е Lockscreen-ът, който има няколко подобрения, за да е в тон с новите промени в Android OS. Още в самото начало ще забележите и поздравът, който ще ви посрещне. Той може да се променя - можете да напишете нещо друго с различен шрифт и цвят. Можете също така да го изключите напълно, както и да премахнете часът и датата. Lockscreen-ът има и няколко панела, всеки от които съдържа един widget. Десният по подразбиране е панел с приложенията, които ползвате. Той си е чиста добавка от TouchWiz, но може да е и меню за достъп до камерата, което вече е характерно за чистия Android. В левия имаме няколко по-малки панела за Google Now, съобщения и други.
 
Вече влезнали в основното меню ще разберете, че наистина почти нищо не се е променило. Стандартните панели, които може да увеличим до 7 с всякакви приложения и widget-и. Разбира се от Samsung не са пропуснали да добавят на преден план някои от новите си приложения като S Health или Story album. В менюто с приложенията положението е същото. Всичко е запазено почти, както в самото начало на TouchWiz UI. Имате възможност да създавате папки в основното меню или на някои от седемте панела. 
 
samsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-12.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-31.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-4.jpg
 
Както при Galaxy S4 така и тук уведомителната лента е подобрена и вече имате възможност да виждате много повече бързи бутони. За целта трябва да плъзнете лентата с два пръста и така ще видите всички 18 бутона за Wi-Fi, S Beam, Smart stay и т.н. Ако плъзнете по стандартния начин с един пръст ще се покаже само горния ред, който може да се мести хоризонтално. Освен това има бърз достъп до функцията за контрол на яркостта и вече, ако имате някоя нотификация, то тя ще се покаже отдолу.
 
Това, което ще ви направи добро впечатление е възможността да преминавате в режим „пейзаж”, като завъртите фаблета. Това е доста полезно и много хора са си Root-вали телефоните заради тази малка опция. Тук имаме налична и опцията за бърз достъп до всички скоро отваряни приложения, ако натиснем продължително “Home” бутона. Освен тях долу ще видите и бутони, водещи до „Kill all apps”, „Task manager” и „Google Now”.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-picture-4.jpg
 
Няма как да пропуснем и някои от функционалностите, които са характерни за устройствата на корейския гигант. Става дума за Multi Window, Air View, Direct call и т.н. Сега щe разгледаме и всяка една от тях поотделно.
 
Multi-Window дава възможност на потребителите да ползват две приложения по едно и също време. При натискане продължително на бутона "Back" излиза лента с приложения. При отваряне на някое и плъзгане на второ в средата екрана се разделя на две части. Така може да браузвате и гледате клип по едно и също време. Освен това може да оразмерявате колко да е голяма всяка една от двете половини. 
 
samsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-3.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-19.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-20.jpg
 
Чрез Air View поставяйки пръста си на около 0,5-1см от дисплея може да проверите съдържанието на email, снимки в галерията или видео, линкове и т.н. без да се налага да ги отваряте. Функцията работи благодарение на технологията Finger Hovering, която отчита потока на електричество, който се променя, когато ръката на потребителя е в непосредствена близост до екрана. 
 
samsung-galaxy-mega-6.3-picture-1.jpg
 
Direct call пък ще ви позволи, когато получите SMS от даден номер, след като го прочетете, вместо да се налага да излизате от всичките менюта, за да влезете в дайлъра, просто да допрете телефона до ухото си и номерът ще бъде автоматично набран. Доста удобно за хора, които шофират или ръцете им са често заети.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-9.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-10.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-11.jpg
 
Имате пропуснато обаждане или SMS. За това ще се погрижи Smart alert. Веднага щом вдигнете телефона той започва да вибрира и показва индикация за това.
С “Вrowse an image” можете да местите снимката, когато е приближена. За тази цел трябва да натиснете върху дисплея и да започнете да го накланяте.
 
За да увеличите или намалите екрана, когато сте в галерията или браузъра можете да ползвате функцията Tilt to zoom. Само натиснете с два пръста върху екрана без да го накланяте.
 
Smart Pause, Smart Rotate и Smart Scroll за съжаление не са добавени в този модел. За сега може да им се порадвате в Galaxy S4.
 
Да добавим и още една интересна функция на този модел - S-Voice. Приложението е сходно и ще бъде конкурентно на Siri, което  Apple въведоха в своите телефони. За момента има още какво да се желае от него, макар че от първата му версия до сега то претърпя промени и вече работи доста по-добре от преди.
 
На този етап S-Voice може да ви бъде полезен за набирането на контакт, може да ви покаже град на картата, да търси в Google, да ви даде информация за прогнозата за времето и още няколко подобни задачи. Можете например да си запишете среща за вечерта и да изпратите покана на другите участници в нея. Замисълът на Samsung е добър, но ще трябва да изчакаме до следващата година, за да видим нещо повече от това приложение.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-6.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-7.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-8.jpg
 
S Translator подсказва за функцията си от самото име. Тя ще ви помогне с преводите от различните езици, без значение дали ще го напишете или изречете. S Translator поддържа доста езици, които включват английски, китайски, испански, португалски, френски, немски, италиански, корейски …
И тук не сме лишени от възможността да ползваме гласовия асистент Google Now. Чрез него можете да черпите различна информация посредством гласови команди, да следите времето и трафика, да си водите бележки и много други. С помощта на Google Now имате възможност да изпращате съобщения ( SMS или електронна поща ), да инициирате гласово повикване, можете да попитате за посоката или да отворите даден сайт. Използвайки над 25 вида картички, това приложение може да ви предоставя по-бързо и точно информация, като всичко това се случва на базата на текущите ви търсения. То се учи постоянно от вашите ежедневни дейности и навици.
 
 
Звук, браузър и свързаност
 
В Mega 6.3 ще намерите SoundAlive технологията, която служи за подобрение на звука, както и еквалайзър, който предлага и ръчен режим. Музиката ви тук е сортирана по категории Artist, Album, Playlist. Имаме и поддръжка на папки, което е доста удобно. Фаблетът поддържа и Smart Sound функцията.  Тя изравнява звука между песните.
Що се отнася до качество може да кажем, че е задоволително. Не е устройство, което ще ви пукне тъпанчетата, но ще получите един чисти звук. При устройствата на Samsung се забелязва липса на силен и плътен бас, но това не е модел за меломани, все пак.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-picture-11.jpg
 
Тук имаме наличен заводски браузър, но може да ползвате Chrome или някой друг. Вграденият се справя доста добре и тук идва ред на предимството на големия екран. Всичко се вижда доста по-добре и лесно се разчита текст, без да се налага да зуумвате. Може да ползвате Air View и  Smart Stay за да преглеждате информация по-лесно. По-горе споменахме и за Multi-window, който позволява да се ползват по две приложения едновременно. Така може да браузвате в полезна информация, гледайки любим клип или друго.
 
По отношение на свързаност няма място за оплаквания. Имаме пълен набор от опции за връзка. На първо място може да започнем с така наречения „low-power” Bluetooth 4.0. Wi-Fi поддръжката включва a/b/g/n/ac на 2.4GHz и 5GHz, като 802.11ac е най-бързият стандарт до момента.
 
Разбира се, няма как и без NFC услугата. Near Field Communication (NFC) е набор от стандарти за смартфони и подобни устройства за установяване на радио комуникационна връзка помежду им, чрез докосване едно в друго или поставяне в непосредствена близост, обикновено не повече от няколко сантиметра. NFC е способен на много повече, отколкото безконтактно плащане. С NFC тагове, като TecTiles на Samsung, всъщност може да програмирате пасивни NFC тагове и след това с докосване на телефона си близо до него да предизвикате действие. Можете да създадете NFC таг, който насочва браузъра на телефона ви към конкретна уеб страница или място в Google Maps. NFC може да се използва за рекламни плакати и други материали. Прилича много на QR кодовете, с изключение на това, че NFC е по-лесен за потребителя и способен на много повече.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-picture-5.jpg
 
Това не е всичко, защото тук ще намерите и Infrared порт. Чрез него може да управлявате телевизори, CD, DVD и други устройства, което е доста удобно. Докато си чатите с някой си сменяте каналите на големия екран. Самата настройка за добавяне на устройство е много лесна. Само го изберете от богатия списък с модели и оставете фаблета да си направи сам конфигурацията. Samsung WatchON е приложението, което се ползва съвместно с Infrared порта.
 
Ако сте гледали презентацията на Galaxy вероятно сте видели и частта, в която показаха Group Play. Тя ще ви позволи да играете игри за мултиплейър и да споделяте различни медийни файлове с няколко устройства, които са близко едно до друго.
 
 
 
Камера
 
Samsung Galaxy Mega 6.3 разполага с 8MP основна камера, която може да направи снимки с резолюция 3264 x 2448 pix. Като допълнителни функционалности тя предлага автофокус, фокус с докосване, LED светкавица, Geo-тагване, детектор на лице и усмивка. В комплекта имаме и HDR, Panorama, Sound & shot и още много други режими. Те са характерни за Galaxy Camera, а тази година бяха добавени и в останалите модели на компанията. Сега нека разгледаме и някои от тях в малко повече детайли.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-picture-7.jpg
 
Drama mode – прави снимка и клонира обекта няколко пъти. Ако снимате птица как излита, този режим ще клонира обекта и в резултат ще получите цялото излитане на етапи в една снимка.
 
Sound & shot – прави снимка и записва звук в продължение на няколко секунди. Подходящо е за снимки на течаща вида и други.
 
Best Face – Позволява ви да изберете най-добрата снимка от 5-те последователни, които апарата ще направи, за да получите една добра групова снимка.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-picture-2.jpg
 
Best Photo –Позволява ви да изберете най-сполучливата снимка.
 
Beauty Shot – този режим е предвиден за портретни снимки, като извършва автоматична корекция на малките несъвършенства на лицето или казано с други думи прави автоматичен ретуш.
 
Night – отново един нощен режим, който ще ви позволи да заснемете нощен пейзаж и да уловите в него красотата на светлината. Тук също ще ви е нужен статив.
 
Panorama – С нея може да направите снимка, съставена от 8 последователни снимки. Така ще можете да уловите всичко около вас в една единствена.
 
HDR – Позволява ви да правите и обединявате снимки, с различни експозиции, за да постигнете меки и приятни цветове. /HDR –high dynamic range/.
 
Animated photo, Dual Shot и Photo Sphere не са сред добавените режими, но и няма как да искаме повече. За фаблет тези, които ни предлага са предостатъчно. Все пак това не е устройство за фотографи, а малък таблет.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-13.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-14.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-15.jpg
samsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-16.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-17.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-18.jpg
 
Резултатите от камерата не са никак лоши, като за голямо устройство, макар, че очаквахме още от нея. Нетипично за Samsung, но снимките нямат много добри детайли, а за жалост се забелязва и високо ниво на шум. Неточно цветоподаване прави снимките малко семпли и елементарни. За да се компенсират неточностите имаме цял куп от опции за редакция на снимките, за да може да се изчисти всичко, което не ни харесва. Може да променяме цветове, фон, да отстраняваме нежелани обекти, да добавяме рамки и всички останали глезотии, които предлагат днешните телефони.
Да не забравяме, че камерата може да прави и видео запис на 1080p@30fps със стерео звук. Може да ползвате фокусът с докосване преди и по време на видеозапис. Ако решите може да се върнете и към стандартния автофокус.
Mega предлага и 1.9 MP предна камера, която ще ви свърши чудесна работа при видео разговори. С нея ще може да си направите и един приличен автопортрет, ако се наложи.
 
 
 
Снимки направени със Samsung Galaxy Mega 6.3
 
samsung-galaxy-mega-6.3-camera-shot.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-camera-shot--2.jpg
HDR
samsung-galaxy-mega-6.3-camera-shot-hdr.jpg
HDR
samsung-galaxy-mega-6.3-camera-shot-hdr-1.jpg
 
 
Хардуер
 
Mega 6.3 до някаква степен изпреварва Galaxy Note 2 в някои от тестовете, които направихме. Определено се забелязва доста голяма оптимизация на софтуера и хардуера и това се вижда на резултатите по-долу. Оборудван с Dual-core 1.7 GHz Krait процесор и Qualcomm Snapdragon 400 чипсет той притежава същите характеристики както и Galaxy S4 mini. Adreno 305 е нашия графичен процесор, който даде сравнително добри резултати. Все пак нека да отбележим, че тук имаме и HD дисплей, който е доста по-голям от Galaxy S4 mini и това ще окаже своето влияние.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-21.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-22.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-23.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-24.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-25.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-27.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-28.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-30.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-5.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-29.jpgsamsung-galaxy-mega-6.3-screenshot-26.jpg
 
Ако теглим чертата, това не е фаблет от висок клас. Там очакваме Note 3, докато Mega 6.3 е по-скоро бюджетно предложение в този клас. Казано по друг начин, това е фаблет от среден клас. Това налага и добавянето на значително по-слаби хардуерни компоненти, което води и до по-плахи резултати при 3D представянето на устройството. Като цяло обаче, работата му е добра и за обикновен потребител ще е чудесен избор.
 
Ще завършим с няколко думи за батерията. Тя е Li-Ion 3200 mAh и технически и дават до около 55-60 часа живот, което е чудесно, имайки предвид какъв е дисплея. Ние лично не успяхме да тестваме батерията на макс натоварване, за да видим какви резултати ще даде, но дори и един ден да издържи ще е повече от идеално.
 
samsung-galaxy-mega-6.3-picture-8.jpg
 
 
Заключение
 
За да обобщим, може да кажем, че Mega 6.3 остави остави добро впечатление у нас. Със значително по-големите си размери от който и да е друг фаблет, той все пак е удобен, но за определени дейности. С такава играчка няма да можете да се разхождате свободно, а поставянето му в джоб на дънки граничи с невъзможното. За да го ползвате като „устройство за всеки ден” чантичката ще трябва да е неотлъчно до вас. Mega 6.3 може би ще е по-полезен за хора, който пътуват или за играчка в офиса.
 

samsung-galaxy-mega-6.3-rating.png

 


© Материалите използвани за ревюто са обект на авторски права и всяко използване без разрешение на автора им е наказуемо.

Коментари

Браво за труда.Доста сериозно

Браво за труда.Доста сериозно ревю.

Браво, виждам че всички от

Браво, виждам че всички от екипа на AndroidBG се стараят много. Поздравления! Лично аз очаквам с нетърпение ревю на новия Nexus 7.

Ревюто е супер телефона и той

Ревюто е супер телефона и той мен лично много ми харесват големите телефони

Благодарим ви!!!

Благодарим ви!!!

Много добро ревю с малки

Много добро ревю с малки изключения !
Оценките на телефона са малко занижени...по отношение на дисплей, камера и батерия !На сравнителните тестове стана ясно, че камерата превъзхожда значително тази на Note 2 и други топ брандове от близкото минало! На батерията спокойно можете да сложите оценка 9 предвид времето на работа към размера на дисплея! Що се отнася до дисплея оценка 6 е меко казано ниска! Независимо от пикселната гъстота дисплея е уникален! Ако от Самсунг бяха пуснали по-рано SC Lcd с HD резолюзия, нямаше да е необходимо да се напъват всички да пускат Full HD ! Предполагам, че вече знаете че човешкото око не може да направи разликата между двата формата на такава малка площ ! По-ниската или по-високата рязкост на цветовете се определя най-вече от типа на дисплея...и тук идва изненадата от Самсунг! А именно как са постигнали такова черно(близко до амоледа) и такова добро изображение при тази пикселна гъстота(благодарение на подобрена SC)!
Не става ясно също така, какво стъкло е ползвано за защита на дисплея...много важен показател , ако се има предвид размера му! Критиката е по отношение на всички ревюта по всички сайтове, включително наи-големите ! Отне ми много време докато открия, че стъклото е 'dragontrail glass', съпоставимо с 'gorilla glass 2'!
С най-добри чувства: инж. К. Георгиев

Според мен процесорът е

Според мен процесорът е твърде слаб за такова огромно устройство.Предполагам,че няма да е нужно много,докато започне да забива.

Ревюто е страхотно, благодаря

Ревюто е страхотно, благодаря на Luba6ky, които се старае много и ни показва най - новите неща, до колкото е възможно. Относно фаблета мисля, че висчко е ясно: Фаблет от среден клас, както е казано в ревюто. Не смятам че параметрите са му слаби напротив. Мисля си че това е машинка за работа ако така мига да се изразя. В смисъл интернет, мейли, офис пакет и т.н. Лично аз много се замисля, но ще изчакам note 3 и ще преценя тогава. Мисля, че този флагмент ще намери успешно приложение на пазара.
Още веднъж БЛАГОДАРЯ за страхотното ревю

И аз благодаря от мое име и

И аз благодаря от мое име и от името на Ники милите думи :)

Ползвам го от 2 месеца .

Ползвам го от 2 месеца . Преди това бях с HTC .Е не може да се сравняват . Тоя ми е перфектен за сега като размери и издръжливост на батерия . Музика - идеално е графика също . До сега не съм имал по - добър телефон . Често с колеги разглеждаме неща в нета и като стигнем до там казват (дай да видим , че се вижда по добре ) .

Ревюто е много добро,

Ревюто е много добро, изчерпателно и показва телефона точно такъв какъвто е. Единствено съм недоволен от оценките накрая и по-точно за камерата, хардуера и звука.
Що се отнася до камерата съм я сравнявал с тази на ZU, Z и Note2. Губи от Z, Note 2, но е по-добра от на ултрата, като цяло мисля, че е на едно ниво с тази на S4 mini.
За хардуера няма да коментирам мисля, че Snapdragon 400 няма нужда от представяне, не е на върха на хранителната верига, но си възпроизвежда спокойно HD и не мисля, че заслужава 6, Adreno 305 също е добро GPU.
Звукът е приличен и от слушалката и от колонките.
Според мен реланите оценки са Камера-7, Хардуер-7, Звук-7.
И отново - добро ревю!
Направете скоро на Note 3. :)

Мисля да си копувам същия

Мисля да си копувам същия телефон и от няколко дни гледам в интернет за него и има два модела Samsung Galaxy Mega i9205(gt-9205) и Samsung Galaxy mega i9200. Толкова гледах и не можах да разбера къде е разликата между тези двата ,ако може да ми я кажете ще съм изключително благодарен :)

9205 има LTE или поне някой

9205 има LTE или поне някой банд в повече, виж в спецификацията:

http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_mega_6_3_i9200-5398.php

Информация за автора на тази статия

  Add to circleson Google+  Subscribe to me on YouTube


      Luba6ky

Luba6ky.jpg

  Luba6ky е администратор на сайта и неговите профили в социалните мрежи. Занимава се професионално с мобилни услуги. Интересува се от всичко свързано със Smart устройствата, снима ревюта за тях и пише ръководства във форума.