Skip to Content

Galaxy S4 се самозапали и изпепели цяла къща

samsung-galaxy-s4-burn.jpg

 

Да ти гръмне телефон в джоба - добре, приемливо е. Да ти изгори докато се зарежда ... добре, може и да стане. Може и батерията да се окаже менте и пак телефона да се спомине. Но да ти изгори цялата къщата заради телефон вече е прекалено.

Това се е случило и с потребител от Хонг Конг, който си е играл с новата си придобивка Samsung Galaxy S4. Докато машинката се зареждала и щастливият собственик се радвал на новата си играчка, телефона изведнъж потънал в пламъци. От страх или просто инстинкт, в стремежа си да не се изгори, собственикът го хвърлил под дивана. Защо точно под дивана бих попитал аз, но това е друга тема.

Секунди по-късно диванът също потънал в пламъци, които започнали да обхващат и околните мебели. Бързайки да изведе семейството си навън, той зарязал и къща и всичко, което си е нормално. Минути след това всичко вече горяло, а малко след това бушуващия огън стигнал и до луксозната му кола.

По думи на пострадалите, този път са използвани официално зарядно и батерия, които за нещастие са вече на прах. От Samsung ще приемат жалбата на клиентите и ще проведат анализ на местопроизшествието, за да се разбере дали пак имаме случай на немърлив потребител или в крайна сметка телефоните си имат дефект. Това не е първият случай на самозапалване на Galaxy телефон. Още по темата тук и тук.

 

source

Коментари

хахахахахах смях :D

хахахахахах смях :D

Играл е докато се е зареждал.

Играл е докато се е зареждал. Тук стана ясно че Samsung нямат никаква вина. Защо ще пусниш машина като S4-ката да се зарежда и да натоварваш батерията като си включил този мощен дисплей и процесор в действие. Прост народ има. Сега предполагам ще иска компенсаций, е, той си е виновен.

Машина, мощен дисплей. Знаеш

Машина, мощен дисплей. Знаеш ли какви ги говориш изобщо ???
Да се зарежда и да цъкаш на него едновременно просто ще позагрее повечко ама не и да се подпалва

Ехее това вече стана доста

Ехее това вече стана доста сериозна тема. А отностно казуса игри по време на зареждане, ами и аз съм го правил много пъти със СГС3-ката, но както казва колегата... само загрява, но едва ли би се подпалил телефона.

"Играл е докато се е

"Играл е докато се е зареждал. Тук стана ясно че Samsung нямат никаква вина. Защо ще пусниш машина като S4-ката да се зарежда и да натоварваш батерията като си включил този мощен дисплей и процесор в действие. Прост народ има. Сега предполагам ще иска компенсаций, е, той си е виновен."
Човече,ти сериозно ли го мислиш това дето си го написал?!Ми то по твоята логика ако вземе и да звънне(щото най-енергоемкия процес е мобилната връзка)па и да вдигнеш...БУУММ!!!Леко само талибаните да не научат за тая нова бомба,че ще те викат за инструктор!

Много прости хора коментират

Много прости хора коментират тук, как може да е виновен че зарежда телефона и играе? Вие нормални ли сте?!

Да питам че съм неук, колко

Да питам че съм неук, колко мегавата е дисплея на тоя телефон?

леле тука пък все учени

леле тука пък все учени излязоха всички.

"Set fire" - a new S4 gesture

"Set fire" - a new S4 gesture :D
Пълна простотия, след няколко дни ще четем как S4 е допринесъл за земетресение със степен 7 по скалата на Рихтер.

Аз пък си мисля че Samsung и

Аз пък си мисля че Samsung и iPhone пак си прваят ненужни антиреклами едни на други.
Незнам просто натам клоня ;)
Преди 10 дена един iPhone пък уж пробил главата на неква женица ;)

Това е техника. В рамките на

Това е техника. В рамките на допустимо е да има някой друг дефект на милиони бройки. Не казвам, че е редно, но е допустимо.

Абе дефект дефект е да ти се

Абе дефект дефект е да ти се прецака дисплея,да ти умре телефона и т.н ,но не и да се подпалва. Но аз по скоро си мисля че всичко това са пълни измислици със подпалвания и токови удари

Всички успешни телефони

Всички успешни телефони започват да изгарят масово.

Не мога да разбера как става

Не мога да разбера как става това. По принцип в кернела на телефона има вградена функция да се изключва при прегряване. Не знам колко е стандартната, но мойта си я наастройвам на 70%.
Пък и той не може ли да измисли нещо по-умно от колкото да се хвърли под дивана. Разбирам това да е печка. Но това е телефон, можеш да го хвърлиш през прозореца.

Мани, бе. Защо разсъждавате

Мани, бе. Защо разсъждавате над глупости?
Както са казали хората - лоша реклама няма.

"Мани, бе. Защо разсъждавате

"Мани, бе. Защо разсъждавате над глупости?
Както са казали хората - лоша реклама няма."

Точно така е!Нашето шумолене е като бръмченето на пчелички - носим им мед на Самсунг!

То като се замисля да е

То като се замисля да е пламнал от процесора едва ли той при температура доста по ниска от тази на самозапалване би трябвало да изгори и да секне понататачното греене, значи явно проблема идва някъде от зарядния блок или най-вероятно от батерията но пък и Li-Ion батерии не се произвеждат от вчера единственото което аз се сещам че може да е причина е технологията на Qualcomm Fastcharge която трябваше да намали времето за зареждане с 40%(ако помня правилно) но явно намалява и времето за запалване :) :D

Много зачестиха тия случаи

Много зачестиха тия случаи със запалени и гръмнали С3-ки и С4-ки, явно пластмасата им не отговаря на стандарта за безопасност, та дори и шише от кока кола не може да се запали толкова лесно...

Редовно го правя това да се

Редовно го правя това да се зарежда и да играя тежка игра, ник'ви грижи, нещо анти реклама от конкуренцията ми се струва цялата работа.

Информация за автора на тази статия

  Add to circleson Google+  Subscribe to me on YouTube


      Luba6ky

Luba6ky.jpg

  Luba6ky е администратор на сайта и неговите профили в социалните мрежи. Занимава се професионално с мобилни услуги. Интересува се от всичко свързано със Smart устройствата, снима ревюта за тях и пише ръководства във форума.