Новини

Всичко или нищо за Samsung с Galaxy S6

Автор: BGaN
С премиерата на Galaxy S5, Samsung имаше някои трудности да убеди потребителите, че новият модел значително надгражда предшественика си и си заслужава парите. Резултатите са показателни – ­ за първи път флагшипът на компанията не успя да оправдае предварителните очаквания и разочарова. Да ­ моделът беше наистина продаван, но не достатъчно. Не толкова, колоко Samsung искаше. Не толкова, колкото iPhone 6. Което накара корейцитеда се вслушат в потребителите си.

Повече метал за премиум усещане. Пластамасата, неприлягаща за флагшип модел, бе един от основните аргументи на недоволството. Евтиното усещане от години е коментирана тема, но изглежда чак сега Samsung реши да послуша потребителите си и им даде това, което искат ­ първо с металната рамка на Galaxy Alpha, а след това и със започването на цяла нова серия с нискобюджетните A3 и A5 модели, чиито тела са изцяло от метал. Може би повече с експериментален характер, но все пак ­ A3 и A5 са модели, принадлежащи на ниския клас. Проблемът на Samsung обаче не е там. Големите пари не идват от там. Големите пари идват от високобюджетните модели, а точно там корейците имат нужда да върнат доверието на потребителите си. Защото очакванията към тях са високr и трябва да бъдат оправдани.

Започване от нулата с Project Zero. Project Zero е кодовото име, което носи евентуалният Galaxy S6. Според източници на SamMobile от Samsung искат да изградят предстоящия си модел буквално от нулата, като той да не се базира на Galaxy S5, който е базиран нa Galaxy S4 и т.н. Също така прогнозите са, че материалите ще са премиум. Очевидно Samsung желае да направи промени. Има нужда от промени. Защото компанията е притисната до стената и в момента съществуват два варианта за Galaxy S6 ­ той да разбие всички рекорди по продажби, или крахът за корейците да е пълен и моделът да претърпи провал. Напрежение се усеща както и от постоянно високите продажби на Apple, така и от бързо развиващите се китайски компании като Xiaomi, Huawei и OnePlus, които правят задачата на Samsung в Азия наистина трудна.

Маркетингът винаги е бил една от силните страни на компанията и е без съмнение, че корейците ще направят всичко възможно Galaxy S6 да бъде успешен продукт. Но най­добрата реклама са качеството и иновациите. Неща, които отсъстваха от S5 и неща, които потребителите сега очакват от S6. Всички въпроси са към Samsung и ако компанията наистина иска да остане на върха, ще трябва доста да се постарае в отговорите. Отговори, които ще научим съвсем скоро ­ на 6­ти Януари, когато започва Световното Шоу за Електроника в Las Vegas.

⇨ Споделете тази публикация: