Новини

Samsung Galaxy S9 остава без вграден под дисплея скенер за отпечатъци

 

Samsung Electronics са се отказали от идеята за вграждането на скенер за пръстови отпечатъци под дисплея в следващото поколение модели от S серията на компанията !

Новината идва на фона на спекулациите, че Самсунг вече са финализирали хардуерните спецификации на новото галактическо дуо (S9 и S9 Plus) и дори са започнали пилотното производство още през октомври. Масовото производство на двата модела би трябвало да започне през следващия месец.

През последните няколко години Самсунг упорито се опитваха да вградят скенера под дисплея на своите устройства, но явно техническите трудности са доста сериозни и за сега идеята е неосъществима. Друг проблем, пред който компанията е изправена, е да намери място на различните модули и сензори на предния панел на устройствата. Намляването на рамките и увеличаването на площта на дисплея за сметка на тялото си има и своите негативни страни от инженерна гледна точка.

Отказването от идеята за скенер под дисплея в S9/S9 Plus съвсем не означава, че Самсунг ще се откажат тотално от биометричната технология. Опитите тя да бъде внедрена вероятно ще бъдат възобновени за модела Note 9 (Project Crown), който би трябвало да се появи през август следващата година.

Според известен анализатор (пожелал анонимност), Самсунг няма никакво намерение да се отказва от сензорите за пръстови отпечатъци в своите телефони поради факта, че прекалено много платформи и услуги все още разчитат именно на тази технология.

Дали тази година южнокорейския тек-гигант ще постави скенера за отпечатъци на "правилното място" или отново ще видим голяма доза екзотика при позиционирането му,  ще разберем съвсем скоро.

 

⇨ Споделете тази публикация: