Новини

Samsung ще произвежда последното поколение чипове на Qualcomm

Както знаем, Samsung произвеждат собствените си високо ефектвивни 14nm Exynos чипове. Любопитно е и, че корейците ще са отговорни за производството на последното поколение SnapDragon чипове на Qualcomm.

 

 

Второто поколение 14nm FinFET производствен процес на Samsung е изключително подходящ за чипове, използвани в мобилни устройства. Подобрения производствен процес осигурява 15% по – голяма производителност и 15% по – малка консумация на енергия, спрямо първото поколение FinFET чипове. Корейската компания и преди е залагала на Exynos и SnapDragon чипове в своите флагмани, като на различните пазари се предлагаше един от двата варианта. А както писахме преди няколко дни, Galaxy S7 също ще е наличен с Exynos и Snapdragon SoC.

 

SD-820-flame.jpg

 

Интересното сега е, че за пръв път Samsung semiconductor ще отговаря за производството на чиповете на своите директни конкуренти Qualcomm. Този факт, както и новото Kryo ядро на Qualcomm, със сигурност ще помогнат на компанията да преодолее проблемите, които ги преследваха със SnapDragon 810.

 

източник

⇨ Споделете тази публикация: