Новини

Samsung може да стане основния производител на OLED екрани за следващите поколения iPhone

Сътрудничеството между Apple и Samsung е известно на всички интересуващи се от мобилни технологии. И макар двете компании да имат доста големи спорове в съда, корейския гигант от години е основен производител на не малка част от хардуера в продуктите на Apple. От екрани до памет и SoC-ве.

 

Както стана известно, Samsung е производителят на екрани за умния часовник на американската компания – Apple Watch, така че не бива да ни учудват все по – настоятелните слухове, че корейците ще произвеждат и екраните за следващите телефони на Apple.

В последните години Samsung вложи изключително много в развитието на OLED технологията и успя да направи екраните си едни от най – точно калибрираните на пазара. Именно към високата точност на цветовете винаги са се стремели и Applе. В комбинация с несравнимо високите нива на контраст и рязкост, както и високата енергоефективност на последното поколение OLED технология, логично е американската компания да заложи именно на Samsung за екраните в следващото си поколение мобилни устройства.

oled-screens.jpg

 

Говори се, че корейците ще вложат около 7.5 милиарда долара, за да осигурят нужното производство. Остава да видим как Apple ще имплементира технологията на Samsung и дали новото сътрудничество ще се отрази на битките между двете компании по другите фронтове.

 

y-low-res.jpg

 

Любопитно е и дали новия iPhonе ще получи така нужния ъпгрейд в резолюцията на екрана си. Сегашното поколение изостава в това отношение дори и от Android телефоните в средния клас.

източник

⇨ Споделете тази публикация: