Новини

Snapdragon 810 е един от най – студените процесори, според LG

В последно време се появиха доста слухове относно Snapdragon 810 и потенциалните му проблеми с прегряване. Вчера дори се появи информация, че Samsung може да се откаже да ползва въпросния чип, за част от новите си флагмани. Това естествено, може да е продиктувано от желанието на корейците да намалят разходите си, като използват все повече свои компоненти.

 

Както писахме наскоро, Snapdragon 810 е един малко по – различен SoC в портфолиото на Qualcomm. Компанията беше известна, а и до голяма степен успя да завоюва доста успехи, с това че ползва свои модифицирани архитектури за мобилните си чипове. Естествено те са базирани на ARM архитектурите, но с някои промени и оптимизации, с цел максимална производителност при минимална консумация. Такава беше ситуацията със Snapdragon S4, S4 Pro, 600, 800, 801, 805 и други… , но заради нуждата (а дали имаше толкова спешна нужда?) от бърз преход към 64 битова архитектура, за последното си предложение (Snapdragon 810) американците решиха да ползват почти не променена ARM big.LITTLE архитектура – Quad-core ARM® Cortex™ A57 и quad-core A53 .

 

На няколко пъти се появиха слухове за проблеми с прегряване и агресивно дроселиране на работните честоти на SD 810. Изглежда обаче, че информацията по въпроса е малко разнопосочна. Вице президентът на мобилното подразделение на LG – Woo Ram-chan, твърди че въпросния чип на Qualcomm (който може да бъде открит в LG G Flex 2), всъщност отделя по – малко топлина, в сравнение с останалите мобилни устройства на пазара. Не само това, но той заявява и, че не вижда как може твърденията за прегряване да са верни.

 

 

lg-g-flex-2-front-side.jpg

 

Със сигурност това ще е една от любопитните развръзки през 2015 година. Да припомним, че вече има няколко устройства оборудвани със Snapdragon 810 (LG G Flex 2, Xiaomi Mi Note Pro), така че няма да чакаме дълго, преди да разберем какво реално е положението с най – доброто предложени на Qualcomm към този момент.

 

източник

 

///M

⇨ Споделете тази публикация: