Новини

Sony може да представи безрамков телефон през 2018

 

От известно време в интернет пространството се носят слухове за нов модел смартфон на Sony, който би трябвало да е с безрамков дисплей. Когато поставим обаче в едно изречение думи като " безрамков телефон " и Sony, това звучи по-скоро като анекдот, отколкото като нещо сериозно.

Японската компания е известна със своята упоритост по отношение на дизайна на своите смартфони и вече цяла петилетка залага на така наречения OmniBalaance дизайн, който е характерен с огромните рамки под и над дисплея. Това изглежда е на път да се промени, ако последните слухове се окажат вярни. Изтекли снимки на спецификациите показват, че най-накрая дизайнерският отдел на компанията се е взел в ръце и е готов да предложи нещо различно поне като визия.

sony-specs1.png

 

Според характеристиките, устройството ще е снабдено с 5.7" дисплей с 4К резолюция, батерия с капацитет от 3420 mAh и поддръжка на стандарта QC 3.0 Fast Charging на Qualcomm, чипсет SD835 в комбинация с 4GB оперативна и 64GB вградена памет. Останалите характеристики влючват още IP68 сертификат за защита от проникване на прах и вода, USB Type C порт за зареждане, а версията на операционната система ще е Android 8.0.

Дали телефонът ще е безрамков или ще е просто с доста намалени ракми, остава загадка, но ако съдим по размерите (149 х 74 х 7.5мм), явно Sony наистина ще предложат един доста радикален за тях дизайн. 

Гледайки характеристиките, възниква въпроса дали Sony не са объркали годината за представянето на този модел ? Да представиш своя флагман за 2018 на WMC и да използваш чипсет от 2017 изглежда налудничава идея. Още повече на фoна на спряганата цена от $830!!!

Дали обаче ситуацията от миналата година няма да се повтори и новият SoC на Qualcomm – SD845 няма да е запазен отново за Samsung и дали Sony са решили да играят на сигурно залагйки на SD835, тепърва ще разберем. 

 

⇨ Споделете тази публикация: