Skip to Content

Sony представи официално Xperia Z Ultra

xperia-z-ultra-colors.jpg

 

Sony Xperia ZU вече е факт! Японската компания представи днес на Mobile Asia Expo 2013 в Шанхай, фоблетът, за който слушахме какво ли не през последните дни. Със своя 6,4 инчов Full HD TRILUMINOS™ дисплей с резолюция 1080р и X-Reality™ технология, машинката размива границата между смартфон и таблет. Най-новият мощен четириядрен процесор Snapdragon 800 с тактова честота 2,2 GHz е сърцето на този красавец, а всичко това е опаковано в 6,5 мм корпус и тежи само 212гр.

Останалите характеристики на фоблета са:16GB вградена памет, 11 от които достъпни за потребителя, слот за microSD карти до 64GB, 3000mAh батерия и не на последно място водо и прахо устойчив със сертификати IP55 и IP58, което ще даде допълнителна свобода на потребителите да го използват навсякъде.

Като претендент в категорията хибридни устройства, Xperia ZU ще може да разпознава ръкописен текст, като ще работи с всеки капацитивен стилус, молив или писалка с диаметър на върха над 1 мм. Камерата също не е за пренебрегване - 8 мегапикселова, с Exmor RS сензор, поддържаща HDR видеозапис и снимки, а предната камера за видеоразговори е 2 мегапиксела.

Устройството идва с Android 4.2 и ще стартира официално в световен мащаб през третото тримесечие на годината в три цвята - черно, бяло и лилаво.

Ето и едно кратко клипче, за да се запознаете официално с новия състезател в категория фоблети:

 

 

И още едно клипче, което разказва за технологиите, използвани за дисплея му:

 

Коментари

Интерестно е кога ще си кажат

Интерестно е кога ще си кажат стига. Няма нужда от по голям дисплей....

В момента компанията която успее да изкара първа малък джобен телефон с лазерен проектор и живи цветове, съм убеден че ще се превърне в новия Ейпъл....

Всичко е добре по този

Всичко е добре по този хибрид, но къде е светкавицата за камерата?!

Светкавицата не е включена в

Светкавицата не е включена в комплекта. :)

Информация за автора на тази статия


   dessyteneva

dessyteneva 2.jpg

 dessyteneva е администратор на форума и една от малкото жени в него. Тя е влюбена в техниката и новите технологии и се опитва да създаде едно приятно и уютно място за обмен на информация и взаимопомощ ...