Новини

SwiftKey добавя предвиждане на текст чрез невронна мрежа в официалната си версия

В края на миналата година писахме , че SwiftKey пуснаха експериментална версия на своята едноименна клавиатура, като отделно приложение, която работи и предсказва текста с помощта на невронна мрежа. Сега компанията, която междувременно беше придобита от Microsoft, пусна ъпдейт на стабилната версия с новата функция.

Невронната мрежа е система вдъхновена от функционирането на биологичния мозък. Тези системи се състоят от няколко слоя, които събират информация от голям брой входни данни, като ги използват за генериране на подходящи изходни данни, често с доста по-голяма точност отколкото ще получите от традиционното програмиране, базирано на предварително зададени правила. Това позволява на новата SwiftKey да осмисли в по-голяма част контекста на текста. Стария N-gram модел гледа само последните няколко въвеждания, което води често до неправилни предположения.

SwiftKey е налична все още безплатно в Play Store с възможност за покупки на теми вътре в приложението. Имайте предвид, че за момента невронната мрежа работи само за английски език, но се очаква добавяне на нови езици в последствие.

 

get_it_on_play_logo_large.png.png

⇨ Споделете тази публикация:

GH0STFACE

Главен Редактор на AndroidBG и част от екипа от 2010 г.