Skip to Content

Concept

Lenovo Z5 ще е най-вероятно първият изцяло безрамков смартфон

Lenovo Z5.png

Вицепрезидентът на Lenovo Chang Cheng показа в Weibo скица на безрамков Lenovo Z5. 

Това което го отличава от всички останали модели досега е, че screen-to-body е цели 95%. Освен това, модела има и 18 технологични нововъведения, които само времето ще ни покаже. Най-интересно безспорно е къде е разположена предната камера.

За справка Mi Mix 2 screen-to-body е 91.3%, което пак е един от най-добрите в този сегмент, но все пак отдолу има рамка, където е разположена предната камера.Vivo Apex от друга страна използва изскачаща предна камера за техния концепуален модел. Скенера за отпечатъци вече лесно се вгражда в дисплея и това не е нещо ново. 

Концепцията Sony XTRUD - един интересен поглед към смартфона

sony-xtrud-concept.jpg

Мечтали ли сте си някога да имате възможността да променяте външния вид и техническите характеристики на смартфона си? Може би всеки от нас в даден момент се е замислял, какво би било, ако вместо да купува нов апарат и да се чуди кой всъщност е най-подходящ за него, да може сам да комплектова това, което най-добре подхожда на вкуса и изискванията му.

Това ли е бъдещето на тетрадката според Sony?

sony-e-link-concept.jpg

Дали е време вече тетрадката по "всичкология", в която си драскахме в клас да отиде в историята? Sony представят своята концепция за това - E-Ink таблет формат А4, за който те се надяват, че ще се превърне в бъдещето на образованието.

Концептуалният модел "digital paper" е с размер 13,3 инча и дебелина само 6,8 мм. Притежава и стилус, с който да си драскате по ефектната "електронна хартия" с впечатляваща резолюция 1200х1600 пиксела. Енергийната ефективност и възможността за редакция на PDF документи, както и поддръжката на Wi-Fi за споделянето им ще го направят желан спътник за всеки ученик, а слотът за microSD карти ще осигури достатъчно място за съхранение. Ако все още се чудите какво би направило този концептуален модел по-желан от лаптоп или таблет, то отговорът се крие и в цената, която ще е сравнително ниска и би позволила закупуването му от училища и колежи. Според Sony тестовете в някои колежи ще започнат още тази година, а масово производство се предвижда преди април 2014.

Звучи наистина интересно, нали? А на какво ли ще пишат внуците ни?

Видео: Концепцията на Google за умен часовник

Google-Smartwatch-Concept.png

 

След пускането на Pebble SmartWatch, много производители заявиха намеренията си да навлязат на пазара на умните часовници. В това видео можете да видите концепцията на Google:

 

Красиво и функционално, дано да види бял свят!

Разпространи съдържание