Skip to Content

5G

А1 пуска 4.5G мрежа и в летните курорти за предстоящия сезон

A1_4.5G_Summer_resorts_12.06.2018.jpg

От това лято А1 разшири обхвата на 4.5G мрежата си и във всички летни курорти, за да осигури още по-бърз интернет на потребителите, които ще почиват на българското Черноморие. Към момента 4.5G мрежата на А1 покрива над 700 населени места от общо над 2000, които 4G мрежата на телекома обхваща.

До 4.5G вече имат достъп всички хора в курортите Албена, Слънчев бряг, Златни пясъци, Несебър, Равда, Поморие, Дюни, Созопол, Приморско, Ахтопол, Синеморец, Китен, Варвара, Св. Св Константин и Елена, Свети влас и много други. Благодарение на нововъведението това лято всички туристи, включително и тези които посещават България, ще могат да се възползват от много по-бърз интернет със скорост на връзката до 150 Mbps.

Samsung тества 5G

5g-network.jpg

За последните 20 години мобилните комуникации придобиха съвсем ново значение. С течение на времето тези услуги станаха неизменна част от живота и работата ни. Практически те са навсякъде и за да са способни да обслужват все повечето потребители те се развиват с невъобразима скорост. Макар в България това да се усеща по-слабо, по света хората ползват мобилен интернет и десетките нови смарт услуги, които предлага мобилната мрежа много преди нас.

След като потребителите стават повече, то и изискванията към тази мрежа са по-големи. Нужен е по-голям капацитет и още допълнителни функционалности, които да задоволяват потребностите ни. Точно това правят и от Samsung. По последни данни от корейския Yonhap News Agency, компанията тества пето поколение на мобилната мрежа. Тя трябва да се пусне в експлоатация през 2020 година и ще поддържа скорости до 1Gbps.

За някои от нас това може и да звучи невероятно, след като ние още на 4G не можем да се порадваме, но в световен мащаб това е необходимост. Интересно е какви ще са телефоните, които ще работят с 5G и какви батерии трябва да имат, за да могат да изкарват по един ден.

 

Разпространи съдържание