Skip to Content

Google Edition

Слух: Huawei подготвя Google Edition на своя Ascend P6?

huawei-ascend-p6-picture.jpg

 

Въпреки, че този слух се появи вече веднъж и беше отречен, днес отново чуваме за това. Kevin Ho, президент на handset product division на Huawei е казал пред колегите от Pocket-lint, че компанията си сътрудничи с Google за създаването на Google Edition версия на Ascend P6.

"We are working with Google to analyse the possibility of bringing out a Huawei Ascend P6 with Google Edition."

Да поговорим за Galaxy S4 и HTC One Google Edition!

google-play_edition-phones.png

Да поговорим малко за двете Google Edition устройства, които вчера бяха пуснати в Google Play - Galaxy S4 и HTC One. Няма да се спирам на техническите характеристики, които и без това са известни на всички, просто четейки отзивите за тези апарати, в главата ми се породиха някои въпроси, които ми се иска да обсъдя с вас.

Има една малка, но съществена подробност, свързана с двете устройства - както ще видите на приложената снимка, те са с Linux ядра, предоставени от производителите, а не с такива от Google, както е при Nexus устройствата. Крайният резулта от това е, че бъдещите актуализации ще бъдат отново зависими от Samsung и HTC и бързината, с която те ще направят съответните промени, за да пуснат ъпдейтите.

Galaxy S4 и HTC One Google Edition са вече налични в Google Play

google-edition-samsung-galaxy-s4-htc-one.jpg

 

Преди около месец разбрахме, че ще бъдат пуснати Galaxy S4 Google Edition и естествено основният му конкурент HTC One Google Edition - е, от днес те вече са факт в Google Play. Цените им съответно са 649 и 599 долара, като за съжаление все още този вид покупки не са налични за нашата държава.

Слух: HTC One Google Edition ще бъде в ограничени количества

htc-one-picture-1.jpg

След всички противоречиви слухове за съществуването на HTC One Google Edition, днес Pocket-lint хвърли нова "бомба" в интернет пространството.

Според техни анонимни източници, апаратът не само ще бъде пуснат на пазара, но и количествата ще бъдат ограничени. Естествено не се цитира точния брой, но предполагаемата цифра е около 1% от общите продажби на устройството, т.е. ако до сега са продадени 5 милиона бройки от първоначалния вариант, то лимитираната версия ще бъде може би 50 000 устройства в световен мащаб.

Това звучи доста разочароващо! Ако приемем, че всичко е истина ситуацията ще стане доста напечена за тайванската компания. И в двата случая те няма да могат да отговорят на търсенето от страна на потребителите - ако не пуснат Google Edition версия, ще предизвикат недоволството им, но и ако го пуснат в толкова малка бройка ефектът ще е същият. Имайки предвид лошият късмет, който преследва компанията тази година и двата варианта се неблагоприятни за тях, така че се надявам това да си остане само слух, но не просто слух, а такъв, който потвърждава наличието на новата версия на апарата, без да е вярно това, че ще е в ограничени количества.

Толкова много ли искаме всъщност ние, потребителите?

Човекът, който пръв съобщи за Galaxy S4 Google Edition сега съживява слуха за HTC One Google Edition

htc-one-first-photo.jpg

Този слух упорито отказва да умре - HTC One “Google Edition” ! Дали това го прави по-достоверен или просто това е мечтата на Android феновете? Сега обаче нов живот му даде не кой да е, а Russel Holly от Geek.com - човекът, който съобщи за съществуването на Samsung Galaxy S4 Google Edition преди това да бъде обявено на Google I / O. Случайно съвпадение ли е това?

Всички знаем историята и как тя беше отречена от Jeff Gordon, Senior Global Online Communications Manager на HTC с думите "HTC в момента не се планира "Nexus Edition" на HTC One". И всъщност има ли въобще смисъл от появата на такава версия на апарата? Най-ярките характеристики на HTC One са камерата и предните говорители, които всъщност разчитат на софтуерни подобрения, появата на HTC One Google Edition с намалено качество на камерата и звука, няма ли само да направи лоша реклама?

И все пак според източниците на Geek апаратът ще бъде обявен в рамките на следващите две седмици и пуснат през лятото. Все пак няма да чакаме кой знае колко дълго, за да разберем има ли истина в този така интересен и противоречив слух или това са само спекулации.

Какви въпроси повдига представянето на Galaxy S4 Google Edition

google-io-galaxy-s4-google-edition.jpg

Видяхте ли го - да, той е факт, първият телефон извън серията Nexus, който ще работи с чист, не модифициран Android.

Да, става въпрос за Galaxy S4 Google Edition - за него се заговори едва ден преди конференцията, но въпреки това той беше очакван с много любопитство и нетърпение. Но всъщност каква е идеята на неговата поява?

Както може би знаете, официалната версия на Galaxy S4, въпреки всичките си предимства и недостатъци е на път да се превърни в най-бързо продаваният модел на компанията, като има реалния шанс да достигне 10 милиона продадени бройки едва за месец.

Наистина ли беше необходима появата на Galaxy S4 Google Edition? Както знаем, 16 гигабайтовия вариант на устройството понесе доста критики от потребителите, за липсата на достатъчно свободна памет, това ли е причината корейците да решат да работят с Google и да представят тази нова и изчистена от ненужни подробности версия? Всеизвестен е стремежът на компанията да представя богата гама устройства, покриваща всеки вкус и финансови възможности, така че тази причина изглежда доста вероятна. Със своите мини и актив разновидности, Samsung наистина се стремят да отговорят на търсенето и да покрият максимално голяма част от пазара, не случайно и са лидер в продажбите.

Samsung Galaxy S4 “Google Edition” може би ще бъде представен днес на Google I/O 2013

samsung-galaxy-s4-clear-12.jpg

Какви ли не слухове чухме тези дни за предстоящият Google I/O 2013.

Един от последните е, че Samsung и Google ще обявят нов вариант на Galaxy S4, който ще работи с чист, не модифициран от производителя Android. Новата версия ще носи името Galaxy S4 Google Edition или Galaxy S4 GE и ще има логото “With Google” на задния капак.

Според слуховете, апаратът ще има всички характеристики на оригинала, като разликата ще бъде единствено във версията на операционната система, т.е. няма да има всеизвестният лаунчер на Samsung - TouchWiz Nature UX. Устройството е плод на сътрудничеството на двата гиганта и е насочено към потребители, които искат едновременно да имат най-мощния апарат в момента на пазара и удобствата на чистия, не модифициран Android.

За сега според оскъдната информация се предполага, че Galaxy S4 GE ще бъде пуснат на пазара в края на юни, а повече информация и доказателства, дали този слух е истина ще получим може би още днес на Google I/O 2013.

Разпространи съдържание