Skip to Content

Vivo

Vivo Apex 2019 - без бутони и сензор за отпечатъци по целия екран

vivo_apex_cover.jpg

Vivo Apex 2019 идва само ден след обявеният вече Meizu също без физически бутони. Моделът е представен със Snapdragon 855, 256GB или 512GB вътрешна памет, 12GB RAM и 5G разбира се.

Докато Meizu Zero разчита само на безжично зареждане, Vivo разполага с така наречен MagPort - магнитен конектор отзад, който се изпзолва за зареждане и пренос на данни.

6.39" AMOLED дисплей с пиезоелектрически преобразувател отново вместо стандартния спийкър. Това което го отличава е сензорът за пръстов отпечатък - тук той работи по цялата повърхност на екрана.

СЕS 2018: Vivo ще покажат първия смартфон със сензор за отпечатъци под екрана

vivo-fingerprint-ces-cropped.jpg

Хората в момента очакват от новите смартфони две неща - колкото се може по-голям екран без рамки и пръстов отпечатък отпред, а не отзад. Най-близо досега до това се доближаваха - Google Pixel 2, Samsung Galaxy S8 и OnePlus 5T, но там сензора е отзад.

Може ли това да е OnaPlus 5T?

oneplus-5t-leaker-render-front-new.jpg

Има доста слухове за това дали ще има или няма да има ъпгрейд на OnePlus 5 до версия 5Т. Има силни аргументи в подкрепа и на двете причини. За сега обаче, нови изтекли рендери говорят в подкрепа на първото.

Vivo става официален спонсор на FIFA World Cup 2018 и 2022

vivo-fifa-world-cup-sponsor.jpg

В последните години мобилните производители започнаха доста сериозно да спонсорират спортни събития. Днес един от най-големите китайски производители VIVO проведе конференция в Пекин, като обяви че те ще са официалния спонсор на световното първенство по футбол през 2018 и 2022 година.

Oppo и Vivo влизат в топ 5 производителите на смартфони през Q1 2016

top-10-best-chinese-smartphone-brands-500x213.jpg

IDC пусна най-новите си статистически данни в областта на доставките на смартфони на световния пазар за първото тримесечие на 2016 година. Популярните вече в цял свят производители Xiaomi и Lenovo са аут от топ 5 по доставени смартфони.

 

Vivo X6S и Vivo X6S Plus са официално обявени

Vivo-X6S-500x213.jpg

Китайският производител VIVO днес обяви нови две устройства от своята продуктова линия. Новите устройства са наследници на X6 и X6 Plus и на външен вид са идентични с тях. Тук обаче имаме задоволителен ъпгрейд на вътрешността.

Най-тънкият телефон вече е само 4.75мм

vivo-x5max.jpg

Колко тънък ще е достатъчно за един смартфон? Китайските производители водят ожесточена битка в тази насока. След представянето на Gionee 5.5" Elife S5.1 и Oppo 4.85mm R5, преди няколко дни беше представен модела на Vivo X5Max. Дебелината тук е 4.75мм, дисплей от 5.5" 1080p SUPER AMOLED екран, 5мп f/2.4 предна камера и13мп f/2.0 задна камера. Като цяло се усеща като доста лек и донякъде странно, че няма обявено общото тегло на телефона.

Разпространи съдържание